Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

NOTA DE PREMSA: L’ICAB no recomana honoraris als advocats ni cobra diners dels procediments judicials

22/06/2016
Per aquest motiu desmenteix de forma pública i rotunda les informacions publicades en alguns mitjans de comunicació en relació al fet que l’ICAB ha percebut diners dels plets contra Bankia, i es reserva emprendre accions legals contra aquells mitjans que públicament li han imputat aquest fals cobrament.
NOTA DE PREMSA: L’ICAB no recomana honoraris als advocats ni cobra diners dels procediments judicials

Barcelona 22/06/2016. Davant l’expedient sancionador de la “Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia” (CNMC), el Col•legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) vol aclarir que no recomana honoraris als professionals de l’advocacia ni tampoc cobra diners dels procediments que aquests duen a terme.

L’ICAB també desmenteix que s’hagi posat d’acord amb altres col•legis d’advocats per establir les quanties de les costes dels plets contra Bankia. Els Col•legis d’advocats, tal com estableix la legislació processal vigent, emeten informes no vinculants sobre les costes a instàncies dels òrgans judicials quan aquests li demanen, però són els jutjats els encarregats de decidir si aquestes s’ajusten a dret o  no. 
Cal tenir en compte a més que, davant cada procediment judicial, els professionals de l’advocacia són els que estableixen lliurement els seus propis honoraris. 

En tot cas, Bankia seria l’únic responsable, en aquells casos que ho hagin determinat els jutjats, de les costes derivades del gran nombre de demandes per  l’oferta pública d’adquisició de les seves accions en borsa, origen de l’expedient de la CNMC. 

Semblaria que Bankia volgués un tractament especial de la CNMC derivat de l’elevat nombre de plets que ha tingut en contra seu, quan és perfecte coneixedor que cada cas ha estat analitzat pels corresponents òrgans judicials, que ja han valorat i decidit sobre cadascun d’ells.
Aquest tractament resultaria contrari a la llei processal civil (Llei d’Enjudiciament Civil), que determina un tràmit específic en aquells casos que qualsevol de les parts en litigi discrepin sobre els honoraris demanats per la part contrària.

L’ICAB farà valer l’ordenament jurídic en defensa dels drets dels advocats/des a percebre els seus honoraris conforme hagin resolt els òrgans judicials i, alhora, utilitzarà tots els mitjans al seu abast que són conformes a Dret en  la defensa de la seves funcions com a Col·legi d’Advocats.

 

Contactes

  • Departaments i Comissions de l'ICAB  
  Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
  Mallorca, 283
  08037 Barcelona , Barcelona - España

  T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat