Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

CONVOCATÒRIA DE PREMSA: El I Congrés de Violència Masclista de l'ICAB vol pal·liar la “revictimització de la dona maltractada” en els processos judicials

01/03/2016
El Congrés, que tindrà lloc a la seu del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, els dies 3 i 4 de març, serà inaugurat pel degà de l’ICAB, el conseller de Justícia, la presidenta de l’Institut Català de les Dones i la presidenta de la Diputació de Barcelona.
CONVOCATÒRIA DE PREMSA: El I Congrés de Violència Masclista de l'ICAB vol pal·liar la “revictimització de la dona maltractada” en els processos judicials

Sota el lema “Una assignatura pendent. Reptes de futur’, el Congrés té com a objectiu reflexionar sobre l’actual tractament jurídic de les situacions de violència masclista amb la finalitat d’elaborar propostes de millora legislativa. També es facilitaran dades en relació als ordres d’allunyament a Catalunya i s’explicaran les penes de nous delictes que s’estan produint en la nostra societat com el ‘sexting’ i ‘ stalking’

Barcelona 01/03/2016. Tot està preparat al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona per a la celebració del I Congrés en matèria de Violència Masclista, que tindrà lloc els dies 3 i 4 de març sota el lema ‘Una assignatura pendent. Reptes de futur'.

L’objectiu d’aquest Congrés, organitzat per la Comissió del Torn d’Ofici i Assistència al Detingut, la Comissió de Dones Advocades i la Secció de Dret Penal és reflexionar sobre l’actual tractament jurídic de les situacions de violència masclista amb la finalitat d’elaborar propostes de millora legislativa. Així per exemple, una de les principals preocupacions de les Comissions organitzadores és la “revictimització” de la dona, perquè un cop la dona denuncia comença “un periple complex” i des d’aquest congrés es volen instaurar les bases per evitar i alhora millorar el procediment judicial que s’inicia en posar la denúncia. També es facilitaran dades en relació als ordres d’allunyament a Catalunya i s’explicaran les penes de nous delictes que s’estan produint en la nostra societat com el ‘sexting’ i ‘ stalking’.

Inauguració
El degà del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Oriol Rusca, inaugurarà el congrés el dijous 3 de març a les 16h. Acte que comptarà amb l’assistència del conseller de Justícia, Carles Mundó; de la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Teresa Maria Pitarch, i de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa. A continuació, tindrà lloc la conferència inaugural a càrrec de Teresa Peramato, fiscal adscrita a la Fiscalia de la Sala de Violència sobre la Dona.

El Congrés es divideix en 4 fòrums. El primer, que tindrà lloc el 3 de març, a les 17h, versarà sobre la situació dels jutjats de Violència Domèstica (VIDO) a Catalunya amb l’objectiu d’analitzar si s’està revictimitzant les dones maltractades i si aquestes dones es troben acompanyades durant el procediment judicial.

El divendres 4 de març, a partir de les 9 i fins les 19h, es realitzaran la resta de fòrums. El segon abordarà les diferències territorials en l’aplicació de la Llei Orgànica 1/2004. El tercer fòrum servirà per comparar els diferents models de tractament judicial especialitzat i en el darrer es dialogarà amb l’objectiu d’elaborar propostes de millora legislativa en l’àmbit de la violència de gènere.

Durant el Congrés també es realitzaran uns tallers de treball. Aquests serviran per debatre sobre si és possible la rehabilitació de l’agressor, i on s’analitzaran les últimes reformes penals en relació a la violència masclista, el paper de l’assessorament jurídic en relació al maltractament i per últim s’abordaran els drets laborals de les dones en situació de maltractament.

La clausura anirà a càrrec de la diputada de la Junta de Govern del Col·legi, Mercè Claramunt, de la regidora de l’Àrea de Cicle de Vida, Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona, Laura Pérez Castaño, i de la presidenta de l’Observatori per a la Violència Domèstica i de Gènere del CGPJ, Ángeles Carmona.

 

Podeu consultar el programa detallat a través del següent enllaç

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat