Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

NOTA DE PREMSA: La Comissió dels Drets de la Gent de la Gran de l’ICAB realitzarà un cicle de conferències per prevenir maltractaments

15/06/2016
Aquesta Comissió del Col•legi de l’Advocacia de Barcelona dóna a conèixer aquesta iniciativa amb motiu del “Dia Mundial contra l’abús i el maltractament a les persones grans”, que se celebra el 15 de juny
NOTA DE PREMSA: La Comissió dels Drets de la Gent de la Gran de l’ICAB realitzarà un cicle de conferències per prevenir maltractaments

Barcelona 15/6/2016. La Comissió dels Drets de la Gent Gran iniciarà al juliol un cicle de conferències amb l’objectiu de donar a conèixer d’una banda, els diferents documents preventius que poden realitzar les persones grans per evitar els maltractaments- ja sigui de caràcter econòmic, psicològic, etc.- i també altres instruments per detectar i actuar davant possibles enganys o abusos. Amb aquesta iniciativa aquesta Comissió del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona vol combatre la indefensió que pateix aquest col·lectiu.

Des d’aquesta Comissió s’alerta que és un problema creixent, malgrat no disposem de xifres concretes, però els professionals dels diversos àmbits cada cop detecten més casos. Són molts els tipus de maltractament que rep aquest col·lectiu, incrementant el nombre de casos de maltractaments econòmic, psicològic i abandonament.  

Per això, aquestes conferències, que estaran obertes a tota la ciutadania, es pretenen establir com a punts de referència per a les persones grans, ja que durant la sessió, a més del tema central exposat, també s’informarà, davant un possible maltractament, d’on adreçar-se, quin assessorament o suport cal, què suposa i comporta fer una denúncia. Aquestes xerrades també pretenen conscienciar de la necessitat de tenir una especial cura vers aquest col·lectiu tant fàcilment vulnerable.

Les conferències tractaran sobre un tema central: l’autotutela, el poder preventiu, l'assistent, testament i donació, acolliment de persones grans, relacions de convivència i ajuda mútua, incapacitacions, etc.

La Comissió dels Drets de la Gent Gran del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona dóna a conèixer aquesta iniciativa amb motiu del “Dia Mundial contra l’abús i el maltractament a les persones grans”, que se celebra el 15 de juny.

 

Nota d’aclariment

El comunicat de premsa que acabeu de rebre per part de la Comissió dels Drets de la Gent Gran  és una nota elaborada i tramesa als mitjans per part d’aquesta Comissió del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona.

Les Seccions i Comissions de l’ICAB promouen el debat jurídic i fomenten la participació de les persones col·legiades en els diferents àmbits d’interès professional. Tanmateix les actuacions o opinions que defensen no representen necessàriament l’opinió de la Junta de Govern d’aquesta corporacióEl Col·legi de l’Advocacia de Barcelona és la veu oficial d’aquesta corporació i es manifesta a través de la seva Junta de Govern.

 

Comissió dels Drets de la Gent Gran

La Comissió dels Drets de la Gent Gran de l’ICAB té com a objectiu estudiar la normativa que afecta a les persones grans i vetllar per l'acompliment efectiu d'aquests drets. Per aquest motiu recopila dades tècniques, socials i econòmiques per determinar quines són les mancances o buits legals del conjunt de drets que afecten les persones grans i elaborarà propostes i suggeriments que millorin els drets d'aquest col·lectiu. També organitza conferències i col·loquis que consolidin els coneixements dels advocats/des en les matèries de més incidència entre les persones grans i per transmetre a aquest col·lectiu quins són els seus drets i com exercir-los.

La Comissió dels Drets de la Gent Gran vol promoure les relacions entre generacions, per fer prendre consciència a la societat i als advocats i advocades, que els conflictes familiars no es limiten a la parella i als fills, sinó que hi ha altres membres -els avis- a qui també pot afectar aquesta situació i a qui també se'ls ha de tenir en compte en l'àmbit judicial, o bé de la mediació.

Per a més informació
Departament de Comunicació del Col·legi d’Advocats de Barcelona
Clara Llensa (661171111) // Roser Ripoll (650437845)
Tel. 93 496 18 80 / Ext. 5065/5071
premsa@icab.es