Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

NOTA DE PREMSA:L’ICAB mostra la seva decepció per la sentència del TS que avala que la prova d’accés a l’advocacia es faci només en castellà

09/05/2016
El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona considera que s’està discriminant l’ús del català i del dret propi
NOTA DE PREMSA:L’ICAB mostra la seva decepció per la sentència del TS que avala que la prova d’accés a l’advocacia es faci només en castellà

Barcelona 9/05/2016. El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) mostra la seva decepció davant la sentència de la secció sisena del contenciós-administratiu del Tribunal Suprem en la qual s’avala que la prova d’accés per a l’exercici de l’advocacia es faci només en Castellà.

Davant aquesta situació, l’ICAB considera que s’està vulnerant el dret propi (cal recordar que a Catalunya hi ha 5 llibres sobre el Codi civil de Catalunya i que actualment s’està treballant en l’elaboració del llibre VI, amb el qual es completaria el procés de codificació del dret civil català ) i l’Estatut de Catalunya.

El degà del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Oriol Rusca afirma que “aquesta sentència mostra una manca de sensibilitat vers la realitat cultural del nostre país ja que el català és llengua oficial” i afegeix:  “la prova hauria d’estar disponible en les llengües cooficials de cada Comunitat Autònoma: català i castellà en el cas de Catalunya. És inacceptable que els alumnes del màster de l’advocacia no puguin triar fer l’examen en català”.

Rusca també recorda que el director general de Relacions amb l’Administració de Justícia del Govern espanyol, Ricardo Conde es va comprometre a fer la prova en català, tal com es recull en l’acta de la Comissió Tècnica Sectorial d’Administració de Justícia del 16 de setembre de 2015.

Llei d’accés a la professió d’advocat i prova d’accés

Els estudiants de grau de dret han de realitzar i superar el màster d’accés a l’advocacia així com un examen per poder exercir com a advocat/da. Aquesta última prova és obligatòria des de l’aprovació de la Llei d’accés a les professions d’advocat i procurador, que va entrar en vigor el 2011.

La  darrera prova d’accés a l’advocacia (tercera edició) es va realitzar el dissabte 27 de febrer a la Universitat Politècnica de Catalunya. La primera prova va tenir lloc a Madrid per a tots els estudiants, però l’any passat ja es va poder fer a Catalunya gràcies a la reivindicació del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona. Està prevista per al setembre-octubre una segona convocatòria.

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona té convenis per a la realització dels màsters d’accés amb diferents Universitats catalanes. Concretament amb la Universitat de Barcelona, amb la Universitat Autònoma de Barcelona; amb la Universitat Pompeu Fabra, amb la Universitat Abat Oliba CEU i amb la Universitat Oberta de Catalunya.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat