Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

CONVOCATÒRIA DE PREMSA:L’ICAB organitza per primer cop un ‘Curs de Neurociència per a juristes’

25/04/2016
Per aquest motiu, la Secció ha impulsat un curs que té a com a objectiu descriure el concepte de neurociència i els aspectes més rellevants d’aquesta ciència en l’àmbit de la justícia.
CONVOCATÒRIA DE PREMSA:L’ICAB organitza per primer cop un ‘Curs de Neurociència per a juristes’

Barcelona 22/04/2016. La Secció de Dret Sanitari del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona organitza per primera vegada el ‘Curs de Neurociència per a juristes’, que se celebrarà del 25 d’abril fins al 22 de maig.

Des de la Secció de Dret Sanitari és vol destacar la importància de la neurociència i els avenços que s’han aconseguit, com per exemple el fet que ha estat notícia recentment als mitjans de comunicació arran del noi tetraplègic que ha aconseguit moure una mà amb el pensament.  

El curs es divideix en quatre blocs. El primer bloc té com a objectiu explicar el concepte de neurociència, el coneixement de l’statu quo, de l’ús de la neurociència de la justícia a nivell internacional, la descripció de les estructures i el funcionament del cervell a nivell bàsic, l’explicació del desenvolupament cognitiu, afectiu i sensoriomotriu, la relació dels conceptes maduració cerebral i responsabilitat i per últim, la descripció dels factors genèrics i ambientals que aflueixen en el risc delictiu.

En el segon bloc d’aquest curs s’assoliran els objectius de descriure les característiques principals, aplicacions i limitacions de les tècniques de neuroimatge,  proves psicofisiològiques i proves neuropsicològiques utilitzades en l’àmbit de la justícia, la gestió de discrepàncies entre els símptomes clínics i els resultats de proves complementàries o descriure el concepte de dolor i les seves tipologies entre altres temes.

L’enumeració dels principals biaixos que influeixen en la memòria i la presa de decisions; desenvolupar estratègies per detectar els biaixos i descriure les aplicacions dels coneixements sobre els prejudicis en l’àmbit de la justícia són altres dels temes que s’explicaran en el curs, concretament en el tercer bloc.

Finalment, hi haurà una part pràctica on es mostrarà l’aplicació de la neurociència a situacions pràctiques judicials.

Podeu consultar el programa en el següent enllaç: Curs de Neurociència per a Juristes

CONVOCATÒRIA

Acte: L’ICAB organitza per primer cop un ‘Curs de Neurociència per a juristes’
Dia i hora: Inici del curs: dilluns 25 d’abril de 2016
Lloc: Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (Mallorca 283)

 

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat