Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

NOTA DE PREMSA: La Secció TIC i la Secció de Drets de Propietat Intel·lectual de l’ICAB alerten del creixement de la taxa de rebuig de Google a les peticions d’esborrar dades personals

03/03/2016
Cal recordar que la sentència del TJUE, de 13 de maig de 2014, estableix que els motor de cerca com Google han de retirar els enllaços a les informacions publicades relatives a persones o dades personals quan les persones de qui es parla ho sol·liciten.
NOTA DE PREMSA: La Secció TIC i la Secció de Drets de Propietat Intel·lectual de l’ICAB alerten del creixement de la taxa de rebuig de Google a les peticions d’esborrar dades personals

Barcelona, 3/3/2016. La Secció de Dret de les Tecnologies de la Informació i la Secció de Drets de Propietat Intel·lectual i Drets d’imatge del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona han explicat que la taxa de rebuig a les sol·licituds presentades a Google durant el primer any per retirar continguts relatius  a les dades personals de persones que es consideren afectades per la difusió de notícies ha experimentat un creixement.  Així doncs, s’ha passat d’un  43% de respostes negatives el juny de 2014 a un 70% el març de 2015.

Aquesta és una de les conclusions que s’han donat a conèixer en el marc de la conferència sobre 'El dret a l’oblit: estat de situació després del cas 'El País' i aprovació del Reglament General de Protecció de Dades', que s’ha celebrat aquest tarda a l’ICAB sota l’organització de la Secció de Dret de les TIC i de la Secció de Drets de Propietat Intel·lectual i Drets d’imatge.

Durant la conferència també s’ha parlat del fet que el Tribunal Suprem en la Sentència de 15 d'octubre 2015, aporta una novetat, acollint-se a un argument defensat pel TJUE per a afavorir l’esborrat de dades en el cas de Google: "El tractament d'aquestes dades personals va poder complir aquests requisits de qualitat de les dades en les dates properes al moment en què els fets es van produir i van conèixer, però el pas del temps ha suposat que el tractament d'aquestes dades vinculats a fets pretèrits sigui inadequat, no pertinent i excessiu per a la finalitat del tractament". En aquest sentit, el TS confirma l'obligació d'adoptar mesures tecnològiques en aquesta ocasió per "Edicions El País" (com la utilització de codis robots.txt o instruccions noindex, etc.) perquè la pàgina web de la seva hemeroteca digital en què apareixia la informació sobre les persones demandants que les relacionava amb el tràfic de drogues i la seva dependència de tals drogues, no pugui ser indexada pels proveïdors de serveis d'Internet.

La conferència ha estat presentada per Manuel Martínez, president de la Secció de Dret de les TIC de l'ICAB i per Jordi Bacaria, president de la Secció de Drets de Propietat Intel·lectual i Drets d’imatge del Col·legi.

Els experts en aquesta matèria que han intervingut durant la jornada són Antonio Troncoso Reigada, catedràtic acreditat de Dret Constitucional, professor titular de la Universitat de Cadis, exdirector de l'Agència de Protecció de Dades de la Comunitat de Madrid; Pere Simón Castellà, advocat i professor Associat de Dret Constitucional de la Universitat de Girona, autor de diverses obres sobre el dret a l'oblit digital. Cristina Serrano Sánchez, advocada dels sol·licitants del dret a l'oblit digital en el cas 'El País'; Enrique Alavedra Farrando, magistrat ponent de la sentència de l'Audiència Provincial de Barcelona d'11 d'octubre de 2013 del cas 'El País'. L’acte l’ha moderat l’advocada, Belén Durán.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat