Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

NOTA DE PREMSA:La Secció de Dret Processal i la Comissió de Normativa de l’ICAB alerten dels grans canvis que afectaran als deutors hipotecaris arran de l’execució d’hipoteques titulitzades

20/04/2016
Cal destacar que el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona és el primer Col·legi que ha realitzat una conferència per analitzar la legitimació activa en l'execució d’hipoteques titulitzades i les seves conseqüències jurídiques, tema que és de gran actualitat jurídica als tribunals.
NOTA DE PREMSA:La Secció de Dret Processal i la Comissió de Normativa de l’ICAB alerten dels grans canvis que afectaran als deutors hipotecaris arran de l’execució d’hipoteques titulitzades

Barcelona 20/04/2016. La Secció de Dret Processal de l’ICAB juntament amb la Comissió de Normativa del Col•legi de l’Advocacia de Barcelona han alertat dels grans canvis que afectaran als deutors hipotecaris arran de l’execució d’hipoteques titulitzades.

La venda d’aquests paquets d’hipoteques en el mercat financer ha comportat que alguns bancs i caixes no siguin els legítims creditors dels préstecs, ja que aquesta venda ha comportat un canvi de creditor. Aquesta situació implica que els bancs han passat a ser merament els “cobradors de les quotes” de les hipoteques sense tenir legitimitat per reclamar-les. És a dir el deute s’ha venut sense tenir el suport de garantia d’un bé immoble. Davant aquest fet, els bancs i les caixes intenten la recompra de l’emissió i es defensen davant els jutjats argumentant que amb la recompra del deute són de nou els legítims creditors del préstec. Aquest canvi de creditor no compleix amb allò que estableix la llei.

Si tenim en compte les dades facilitades per la Comissió Nacional de Valors (CNMV), que és la institució encarregada del registre de les escriptures de constitució dels Fons, el total de les titulacions ascendeix a 842.119 milions d’euros. Això significa que una gran quantitat d’hipoteques atorgades per entitats financeres han estat titulitzades. Així per exemple, els bancs al 2007 van titulitzar hipoteques per un valor de 141.627 milions d’euros.

Aquestes són les principals conclusions de la conferència que ha tingut lloc aquest migdia a la seu del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona sota el títol “l‘Execució d'hipoteques titulitzades. Anàlisi de la legitimació activa en l'execució hipotecària i les seves conseqüències jurídiques”  i que ha estat organitzada de forma conjunta per la Secció de Dret Processal i la Comissió de Normativa de l’ICAB.

Aquesta conferència ha comptat amb la participació d’Edmundo Rodríguez Achútegui, magistrat de l'Audiència Provincial d'Àlaba; César Suárez Vázquez, magistrat del Jutjat Mercantil 1 de Tarragona; Rafael Arnáiz Ramos, registrador de la Propietat, Registre núm. 7 de Barcelona; Ángel Serrano de Nicolás, notari; Jaume Alonso-Cuevillas Sayrol, catedràtic de Dret Processal de la UB, advocat i economista. La conferència ha estat moderada per l’exdiputat de la Junta de Govern i membre de la Comissió de Normativa, Jesús Sanchez.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat