Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

NOTA DE PREMSA:La Secció de Drets de Propietat Intel·lectual i la Secció TIC de l’ICAB plantegen l’aplicació urgent de la legislació per combatre la pirateria i la conscienciació dels consumidors digitals

25/04/2016
Aquesta pràctica provoca un gran greuge als creadors digitals i a més incideix en el món laboral, doncs es calcula que en 'un escenari' sense pirateria permetria crear més de 21.000 llocs de treball directes i uns 100.000 indirectes. Encara que també és cert que el productors d’obra digital han de tenir cura dels consumidors digitals. Aquestes han estat algunes de les conclusions que s’han donat a conèixer durant la celebració de la jornada 'Creativitat digital: reinventar la cultura', que ha tingut lloc aquest matí al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona amb motiu dels actes commemoratius del 'Dia mundial de la propietat intel·lectual'. Amb aquesta jornada s’ha volgut reflexionar sobre la propietat intel·lectual en el segle XXI
NOTA DE PREMSA:La Secció de Drets de Propietat Intel·lectual i la Secció TIC de l’ICAB plantegen l’aplicació urgent de la legislació per combatre la pirateria i la conscienciació dels consumidors digitals

Barcelona 22/04/2016. La Secció de Drets de Propietat Intel•lectual i Drets d’Imatge i la Secció de Dret de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació  de l’ICAB plantegen l’aplicació urgent i amb fermesa de la legislació vigent per combatre la pirateria davant el greuge que aquesta pràctica provoca als creadors digitals, ja que només el 36% dels accessos als continguts digitals durant el 2015 van ser legals.

Segons les dades recollides a ‘l’Informe de l’Observatori de la pirateria i hàbits de consum de continguts digitals 2015’ la pirateria segueix batent rècords a España. El 2015 va haver 4.307 milions d’accessos il·legals a continguts per valor de 24.058 milions d’euros. Els accessos il·legals es van repartir durant l’any passat de la següent manera: pel·lícules (37%), sèries (30%), música (20%), llibres (15%), videojocs (14%) i futbol (115).

El consum il·lícit d’obres digitals creix significativament en totes les indústries, però especialment en la dels videojocs, on s’ha passat del 40 al 52%.

Un altre fet destacable és que es calcula que en un “escenari” sense pirateria es podrien crear més de 21.000 nous llocs de treball directes i uns 100.000 indirectes.

Davant aquest context, el president de la Secció de Drets de Propietat intel·lectual i drets d’imatge del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Jordi Bacaria, afirma que “cal una campanya des del Govern per conscienciar la societat sobre el fet que darrera de tota obra hi ha una  propietat intel·lectual que cal preservar. Potser no ens adonem però s’està robant i menystenint als creadors digitals” i afegeix: “cal aplicar la llei vigent per perseguir la pirateria i fins i tot es podria plantejar bloquejar l’accés al lloc web que ofereix la possibilitat de descarregar els continguts de forma il·legal”.  

Aquestes han estat les principals conclusions que s’han donat a conèixer en el marc de la conferència “Creativitat digital: reinventar la cultura”, organitzada per aquesta secció del Col·legi amb motiu del “Dia mundial de la propietat intel·lectual”, que se celebra cada 26 d’abril per fomentar el debat sobre el paper que desenvolupa la propietat intel·lectual alhora d’encoratjar la innovació i la creativitat.  

En aquesta jornada i també a la roda de premsa celebrada al Col·legi hi ha intervingut, Jordi Bacaria, Manel Martínez, president de la Secció de Dret de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, Carmenchu Buganza, advocada i professora de la Universitat de Barcelona (UB), Joan Comorera, advocat, que ha facilitat les dades i les conclusions principals recollides a “l’Informe de l’Observatori de la pirateria i hàbits de consum de continguts digitals 2015”; Òscar García Pañella, professor de l’Escola de Noves tecnologies Interactives de la UB, que ha explicat com es pot protegir la creativitat dels videojocs; Efrén García, fundador & CEO d’ iClassics Productions i president de Catalunya APPS, que ha exposat quins són els drets  intangibles en les APPS i continguts digitals relacionats i  Josep Coll, advocat i soci fundador de Red Points Solutions.

Contactes

  • Departaments i Comissions de l'ICAB  
  Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
  Mallorca, 283
  08037 Barcelona , Barcelona - España

  T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat