Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

CONVOCATORIA DE PREMSA: L’Advocacia Jove de l’ICAB analitza la problemàtica derivada de l’ús de l’IRPH com a índex hipotecari

13/06/2016
L’Advocacia Jove de l’ICAB analitza la problemàtica derivada de l’ús de l’IRPH com a índex hipotecari
CONVOCATORIA DE PREMSA: L’Advocacia Jove de l’ICAB analitza la problemàtica derivada de l’ús de l’IRPH  com a índex hipotecari

Barcelona 13/06/2016. El Grup de l’Advocacia Jove (GAJ) del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona realitzarà el dimarts, 14 de juny, a les 19:30h, una conferència per analitzar  l’ús de l’índex de referència de préstecs hipotecaris, IRPH. Aquest índex és considerat actualment en dubte i són molts els clients de les antigues caixes i de bancs els que han presentat denúncies davant els tribunals per tal que es revisi la seva hipoteca, ja que consideren que està vinculada a un tipus d’interès lesiu i del que afirmen que no se’ls va informar amb la suficient transparència quan signar el préstec hipotecari.

L’advocat i secretari del GAJ, Eloy Rodríguez presentarà l’acte i el magistrat jutge de Mercantil 10 de Barcelona, Juan Manuel Ruiz de Lara, és el ponent que explicarà com estan resolent els jutjats aquesta qüestió.

Cal tenir en compte que el número de préstecs hipotecaris referits a alguna de les varietats de l’IRPH supera la quantitat de 1,3 milions en tot España, segons informacions facilitades pel diari “El economista”. A més a més el 2015 es van aconseguir més de trenta sentències de nul·litat de l’IRPH de Caixes i almenys una nul·litat d’IRPH d’entitats.

A més, el jutjat de Mercantil número 7 de Barcelona va dictar dues sentències on va declarar nul·les, per abusives, les clàusules que utilitzen l’ IRPH , en les concessions d'hipoteques.

CONVOCATÒRIA

Acte

El Grup de l’Advocacia Jove de l’ICAB analitza la problemàtica derivada de l’ús de l’IRPH  com a índex hipotecari

Dia i hora

Dimarts, 14 de juny, de 19.30 a 21:30 hores

Lloc

Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB). Mallorca 283- Planta 8

 

 

 

 

 

 

 


 

Per a més informació
Departament de Comunicació del Col·legi d’Advocats de Barcelona
Clara Llensa (661171111) // Roser Ripoll (650437845)
Tel. 93 496 18 80 / Ext. 5065/5071
premsa@icab.es