Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

CONVOCATÒRIA:L’ICAB analitza la problemàtica de l’aplicació del nou barem d’indemnitzacions d’accidents de trànsit

11/05/2016
Serà en el marc del XXIII Congrés de Responsabilitat Civil i Assegurances, que se celebra al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona els dies 12 i 13 de maig.El degà de l’ICAB i el president de la Comissió d’Advocats de Responsabilitat Civil inauguraran demà, 12 de maig, a les 16h, el Congrés.
CONVOCATÒRIA:L’ICAB analitza la problemàtica de l’aplicació del nou barem d’indemnitzacions d’accidents de trànsit

Barcelona, 11/05/2016. Compte enrere per al tret de sortida del XXIII Congrés de Responsabilitat Civil i Assegurances que reunirà a més de 200 advocats/des, a la seu del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, per analitzar i debatre sobre els diferents aspectes d’actualitat relatius a aquesta matèria.  Entre aquests cal destacar que es farà una valoració dels primers cinc mesos d’aplicació del nou barem que regula les indemnitzacions dels accidents de trànsit.

El degà del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Oriol Rusca, juntament amb el president de la Comissió de Responsabilitat Civil i Assegurances de l’ICAB, Jordi Calsamiglia, inauguraran el congrés demà, dijous 12 de maig, a les 16.30h.

La Comissió d’Advocats de Responsabilitat Civil i Assegurances de l’ICAB, que va ser pionera en organitzar un congrés anual sobre aquesta àmbit del dret,  té com a objectiu analitzar –en dues jornades i a través de sis ponències – diferents qüestions que afecten el seu exercici professional.

Així per exemple, la primera ponència versarà sobre la incidència de les reformes processals (jurisdicció penal i civil) en l’àmbit de la responsabilitat civil, mentre que el segon tema que s’analitzarà és la responsabilitat patrimonial de l’Estat derivat dels danys provocats per l’Administració de Justícia. La darrera ponència d’aquesta primera jornada del Congrés tractarà la pèrdua d’oportunitats com a concepte indemnitzable.

El divendres, 13 de maig, a les 10h, s’abordarà la problemàtica sorgida arran de l’aplicació del nou barem durant els cinc primers mesos de vigència.   

També hi haurà una ponència, prevista per a les 11.30h, sobre la retroactivitat de la Llei 35/2015 de 22 de setembre de Reforma del Sistema per a la Valoració dels Danys i Perjudicis causats a les Persones en accidents de circulació; aplicació analògica a les reclamacions derivades de responsabilitat civil. Mentre que la darrera ponència d’aquesta segona jornada del Congrés, que tindrà lloc a les 12.45h, versarà sobre els criteris nous en la valoració de les seqüeles en el nou barem.

La clausura del XXIII Congrés de Responsabilitat Civil tindrà lloc a les 13.45h i anirà a càrrec de la diputada de la Junta de Govern responsable de la Comissió de Responsabilitat Civil i Assegurances, Julia Herrero i de Càndida García Pérez, advocada i vicepresidenta de la Comissió organitzadora del Congrés.

CONVOCATÒRIA

Acte: L’ICAB analitza la problemàtica de l’aplicació del nou barem d’indemnitzacions d’accidents de trànsit
Dia i hora: Dijous 12 de maig i divendres 13 de maig
                 Inauguració, dijous 12 de maig a les 16h
                Clausura, divendres 13 de maig a les 13.45h
Lloc: Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (Mallorca 283)

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat