Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

NOTA DE PREMSA: L’ICAB organitza una Fira d’Ocupació per donar feina a estudiants i a col·legiats/des

09/05/2016
Aquest ha estat un dels actes principals que ha organitzat el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona per cloure els actes commemoratius del 50è aniversari de l’Escola de Pràctica Jurídica.A través d’aquesta Fira, l’ICAB ha facilitat un punt de trobada entre candidats potencials i despatxos d’advocats.El degà del Col·legi, el president del Tribunal de Justícia de Catalunya i del conseller de Justícia participaran aquesta tarda en un acte institucional
NOTA DE PREMSA: L’ICAB organitza una Fira d’Ocupació per donar feina a estudiants i a col·legiats/des

Barcelona 09/05/2016. El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) ha tancat avui els actes commemoratius dels 50 anys de l’Escola de Pràctica Jurídica (EPJ), ens a través de la qual aquesta corporació ha ensenyat als llicenciats i ara graduats en dret les aptituds necessàries per a l’exercici pràctic de l’advocacia, realitzant diverses activats.

La Fira de l’Ocupació ha aconseguit el seu objectiu, reunir en un espai a estudiants i professionals del l’advocacia, és a dir, potencials candidats amb els despatxos d’advocats que han participat en aquesta iniciativa del Col•legi: Baker & Mckenzie Barcelona, bufete Pérez-Pozo, Cartañà abogados, Cuatrecasas, Gonçalves Pereira, DASS Abogados & Rechtsanwälte, Deloitte, Garrigues, Iterlegis, Lexbcn advocats, Manubens abogados, Pérez-Llorca, Ramon y Cajal Abogados, Randstad, Roca Junyent, Rousaud Costas Duran, SLP, Uría Menéndez, MATCH Tailored Headhunting Services, Torres & Mayoral).

El degà del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Oriol Rusca, ha inaugurat la Fira de l’Ocupació i ha destacat que “aquesta Corporació està treballant per ajudar a la incorporació al món laboral dels joves graduats en dret però també en oferir noves oportunitats als advocats/des, especialment a aquells que arran de la crisi econòmica han de “reinventar” el seu futur”.

Què hi ha a la Fira de l’ocupació?

La Fira de l’Ocupació ha comptat amb espais dinàmics i pràctics on els assistents han pogut entrevistar-se amb responsables de selecció de despatxos professionals i assessories jurídiques d’empreses, lliurar el currículum i presentar-lo a les ofertes de treball, accedir a la plataforma d’ofertes laborals del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona i aprendre a millorar el seu perfil de LinkedIn.

Els estudiants dels darrers cursos del grau de dret també han pogut conèixer els avantatges de ser “Associats” de l’ICAB i fer-se el carnet, de manera gratuïta durant un any, formalitzant la inscripció durant la Fira.

Per amenitzar aquest espai, s’han instal·lat dos photocalls i tots els assistents que han publicat fotos d’aquest esdeveniment a Instagram amb l’etiqueta #50AnysEPJ opten a guanyar un Ipad!

Altres actes commemoratius

L’ICAB també ha volgut reunir a les diverses generacions de lletrats que durant 5 dècades han passat per les aules de l’Escola de Pràctica Jurídica. Per aquest motiu es realitzarà aquesta tarda un acte institucional que presidirà el degà del Col·legi, Oriol Rusca, el president del Tribunal Superior de Justícia, Jesús María Barrientos, el conseller de Justícia, Carles Mundó, i d’altres membres de la Junta de Govern del Col·legi.

Durant aquest acte els assistents seran obsequiats amb una auca commemorativa dibuixada per Pilarín Bayés, que explica la història d’aquests 50 anys de l’Escola.

També s’inaugurarà la sala Frederic Roda Ventura, en honor d’aquest degà que el 1966 va posar les bases per crear l’Escola de Pràctica Jurídica i que va morir de forma inesperada durant l’exercici d’aquest càrrec. Per això, la Junta de Govern de l’ICAB d’aquell període va decidir afegir el seu nom al de l’EPJ.

La jornada commemorativa dels 50 anys de l’Escola de Pràctica Jurídica del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona finalitzarà amb la representació teatral de l’obra “L'últim dietari. Recreació dramàtica sobre la figura de Frederic Roda i Ventura (1898-1967)”, a càrrec de la companyia estable de teatre de l’ICAB. El muntatge, realitzat pel seu nét Ignasi Roda Fàbregas, descobreix les diverses facetes d’aquest degà.

La recaptació  de l’obra de teatre anirà a benefici de la Fundació degà Ignasi de Gispert, creada per tal d’oferir ajut econòmic als advocats/des que pateixen greus dificultats econòmiques per raons de malaltia o accident.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat