Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

NOTA DE PREMSA:L’ICAB clausura els actes commemoratius dels 50 anys de l’Escola de Pràctica Jurídica reunint a les diverses generacions d’advocats/des que han passat per les seves aules

09/05/2016
El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona celebra que porta 50 anys “fent” advocats/des.El degà de l’ICAB, el president del Tribunal de Justícia de Catalunya i del conseller de Justícia han participat en l’acte institucional que ha tingut lloc aquest vespre a la seu del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona
NOTA DE PREMSA:L’ICAB clausura els actes commemoratius dels 50 anys de l’Escola de Pràctica Jurídica reunint a les diverses generacions d’advocats/des que han passat per les seves aules

Barcelona 09/05/2016. El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) ha tancat avui els actes commemoratius dels 50 anys de l’Escola de Pràctica Jurídica (EPJ), ens a través de la qual aquesta corporació ha ensenyat als llicenciats i ara graduats en dret les aptituds necessàries per a l’exercici pràctic de l’advocacia, realitzant diverses activats. 

L’ICAB ha volgut reunir a les diverses generacions de lletrats que durant 5 dècades han passat per les aules de l’Escola de Pràctica Jurídica. Per aquest motiu s’ha realitzat aquesta tarda un acte institucional que ha estat presidit pel degà del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Oriol Rusca, el president del Tribunal Superior de Justícia, Jesús María Barrientos, el conseller de Justícia, Carles Mundó, i d’altres membres de la Junta de Govern del Col·legi.

Rusca ha destacat en la seva intervenció que “la formació és un dels pilars d’aquesta Corporació i que amb aquesta voluntat i amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats dels aleshores llicenciats en dret, actualment graduats, que acaben els seus estudis a la facultat de Dret i necessiten conèixer les eines i habilitats pròpies de la pràctica de l’advocacia va néixer fa 50 anys l’Escola de Pràctica Jurídica del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona”.

Rusca també ha assenyalat que l’EPJ va començar el 1966 i que altres col·legis d'advocats a Espanya la van prendre com a referència per crear la seva pròpia Escola de Pràctica Jurídica.

Durant aquest acte commemoratiu s’ha elogiat la figura del degà Frederic Roda i Ventura amb la inauguració d’una sala que porta el seu nom. I és que aquest degà va posar les bases per crear l’Escola de Pràctica Jurídica i va morir de forma inesperada durant l’exercici d’aquest càrrec. Per això, la Junta de Govern de l’ICAB d’aquell període va decidir afegir el seu nom al de l’EPJ.

Els col·legiats/des que han assistit a aquest acte institucional han estat obsequiats amb una auca commemorativa, dibuixada per Pilarín Bayés, que explica la història d’aquests 50 anys de l’Escola.

La jornada commemorativa dels 50 anys de l’EPJ ha finalitzat amb la representació teatral de l’obra “L'últim dietari. Recreació dramàtica sobre la figura de Frederic Roda i Ventura (1898-1967)”, a càrrec de la companyia estable de teatre de l’ICAB.

El muntatge, realitzat pel seu nét Ignasi Roda Fàbregas, ha descobert les diverses facetes d’aquest degà. La recaptació  de l’obra de teatre és a benefici de la Fundació degà Ignasi de Gispert, creada per tal d’oferir ajut econòmic als advocats/des que pateixen greus dificultats econòmiques per raons de malaltia o accident.

Fira de l’Ocupació

La jornada commemorativa dels 50 anys de l’Escola de Pràctica Jurídica s’ha iniciat aquest matí amb la Fira de l’Ocupació, que ha obert les seves portes de 10 a 19h. La Fira ha aconseguit el seu objectiu, reunir en un espai a estudiants i professionals del l’advocacia, és a dir, potencials candidats amb els despatxos d’advocats que han participat en aquesta iniciativa del Col·legi.