Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

CONVOCATÒRIA:L’ICAB analitza des d’un punt jurídic, periodístic i psicològic com s’ha de defensar als infants víctimes d’abusos sexuals

09/06/2016
Serà en el marc de la jornada que es realitzarà demà divendres, 10 de juny, a partir de les 9.30h i que inaugurarà el degà del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona.Durant l’acte es donarà resposta a preguntes com: No es pot fer res per evitar el patiment d'aquests infants? Com han d’afrontar les escoles que han tingut casos d’abusos sexuals aquesta qüestió? S'explica bé el problema? Les lleis són les necessàries? Els delictes sexuals han de prescriure?
CONVOCATÒRIA:L’ICAB analitza des d’un punt jurídic, periodístic i psicològic com s’ha de defensar als infants víctimes d’abusos sexuals

Barcelona 9/06/2016. La Secció de Dret de la Infància i Adolescència del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona organitza demà divendres, 10 de juny, de 9.30 a 13.15h,  una jornada per analitzar des d’un punt de vista multidisciplinari com s’està tractant la situació dels menors que pateixen o han patit abusos sexuals a les escoles, als casals o, en definitiva, en un àmbit que no és el familiar. Aquesta conferència tindrà lloc al Centre de Formació del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (Mallorca 281).

L’objectiu de la jornada és debatre amb psicòlegs, advocats i periodistes com es poden defensar els drets i llibertats d’aquests infants i alhora establir mecanismes que ajudin a posar fre als abusos sexuals a menors dins la nostra societat, un fet que ha deixat de ser puntual tal com mostren notícies recents als mitjans de comunicació.

La jornada serà inaugurada, a les 9:30h, pel degà del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Oriol Rusca, i pel president de la Secció de Drets de la Infància i Adolescència de l’ICAB, Xavier Puigdollers.

Intervindran en la jornada professionals que han tractat amb infants que han patit abusos sexuals com Maria Eulàlia Palau, psicòloga, psicopedagoga i mestra, expresidenta d'ACIM (Associació Catalana per la Infància Maltractada); Enric Canet, en representació del Casal dels Infants del Raval; Margarida Ibáñez, psicòloga d’UFAM (Abusos sexuals a menors) de l’Hospital Sant Joan de Déu; Joan García, periodista i responsable del Grup de treball de defensa i ètica professional del Col·legi de Periodistes de Catalunya i Xavier Puigdollers.

Tots ells, partint de la seva experiència intentaran donar resposta a preguntes com:  No es pot fer res per evitar el patiment d'aquests infants? Com han d’afrontar les escoles que han tingut casos d’abusos sexuals aquesta qüestió? S'explica bé el problema? Les lleis són les necessàries? Els delictes sexuals han de prescriure?

CONVOCATÒRIA

Acte: L’ICAB analitza des d’un punt jurídic, periodístic i psicològic com s’ha de defensar als infants víctimes d’abusos sexuals

Dia i hora: Divendres 10 de juny, de 9.30h a 13.30h (Inauguració a les 9.30h)

Lloc: Centre de Formació Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (Mallorca 281)

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat