Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

NOTA DE PREMSA:L’ICAB rebutja el límit d’extensió en els recursos de cassació perquè redueix el dret de defensa i vulnera la llibertat en l’exercici professional

06/05/2016
La sala de Govern del Tribunal Suprem ha establert que l’extensió màxima dels escrits dels recursos de cassació són 50.000 caràcters amb espais inclosos o l’equivalent a 25 folis per una sola cara. Aquesta limitació inclou els peus de pàgina, gràfics, etc. L’acord també estableix qüestions relatives a l’ interlineat o la font, 'Times New Roman', a usar en els recursos.
NOTA DE PREMSA:L’ICAB rebutja el límit d’extensió en els recursos de cassació perquè redueix el dret de defensa i vulnera la llibertat en l’exercici professional

Barcelona 6/05/2015. El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) rebutja que s’estableixi un límit d’extensió en els escrits dels recursos de cassació perquè atempta contra el dret de defensa dels ciutadans i alhora vulnera la llibertat en l’exercici professionals dels advocats/des.

D’aquesta manera l’ICAB vol deixar palès el seu malestar davant l’acord establert per la Sala de Govern del Tribunal Suprem.  Aquest “Acuerdo extensión máxima y otras condiciones extrínsecas de los escritos procesales referidos a los recursos de casación ante la Sala Tercera” estableix, entre altres coses, que els recursos de cassació hauran de tenir una extensió màxima de 50.000 caràcters amb espais inclosos o l’equivalent a 25 folis per una sola cara. Aquesta extensió inclou els peus de pàgina, gràfics, etc. També estableix qüestions relatives a l’espai que hi ha d’haver entre línies o la font a usar  obligatòriament, “Times New Roman”, en els escrits que es vulguin presentar.

El Col·legi estudiarà la impugnació d’aquest acord per tal de defensar la llibertat dels advocats/des i el dret de defensa de la ciutadania.

Contactes

  • Departaments i Comissions de l'ICAB  
  Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
  Mallorca, 283
  08037 Barcelona , Barcelona - España

  T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat