Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

CONVOCATÒRIA:L’ICAB fa balanç dels primers 10 mesos d’aplicació de la Llei 15/2015 de jurisdicció voluntària

13/05/2016
En el marc d’una roda de premsa, que tindrà lloc el dimarts, 17 de maig, a les 11h, s’explicaran els principals canvis que aquesta Llei ha comportat en matèria de dret de família, coincidint amb la celebració del dia internacional de la família, que es commemora el 15 de maig
CONVOCATÒRIA:L’ICAB fa balanç dels primers 10 mesos d’aplicació de la Llei 15/2015 de jurisdicció voluntària

Barcelona 13/05/2016. El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) farà el proper dimarts, 17 de maig, a les 11h, una roda de premsa per tal de fer balanç de l’aplicació de la Llei 15/2015, de 2 de juliol, de jurisdicció voluntària. Aquesta Llei fa 10 mesos que està en vigor i ha comportat una sèrie de canvis en matèria de dret de família.

La roda de premsa serà presidida per la vicedegana del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Rosa Maria Barberà, i comptarà amb expertes en dret de família com la diputada de la Junta de Govern Carme Adell, l’exdegana de l’ICAB, Sílvia Gimenez-Salinas i la presidenta de la Secció de Dret de Família del Col·legi, Inmaculada Ruz.

Durant l’acte es donaran a conèixer les novetats que ha comportat aquesta Llei, entre les quals cal destacar la possibilitat de realitzar matrimonis i divorcis per via notarial. Per això es valorarà l’ús de l’alternativitat jurisdiccional o de la possibilitat d’acudir al notari. Un altre dels aspectes nous és la regulació de les controvèrsies en l’exercici de la potestat parental i l’exercici inadequat de la potestat de guarda o administració dels béns. Davant la discrepància dels progenitors en situacions quotidianes com l'elecció de l’escola, l'elecció d’un tractament mèdic o el lloc de residència dels menors, què cal fer? Com s’han de plantejar les controvèrsies? Es respondran a aquestes qüestions i finalment s’abordarà l’agilització i regulació dels tràmits en els procediments on es sostreuen els menors a nivell internacional.

Es demana confirmació dels mitjans de comunicació a premsa@icab.cat

CONVOCATÒRIA

Acte: L’ICAB fa balanç dels primers 10 mesos d’aplicació de la Llei 15/2015 de jurisdicció voluntària

Dia i hora: Dimarts, 17 de maig, a les 11h

Lloc: Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (Mallorca 293) Sala Degà Roda i Ventura

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat