Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

NOTA DE PREMSA: L’ICAB i la Fundació AGBAR inauguren les fonts del jardinet del Palauet Casades

16/02/2016
El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) ha reconstruït les dues fonts dels jardins de la seva seu gràcies a l’acord de col·laboració establert amb la Fundació AGBAR
NOTA DE PREMSA: L’ICAB i la Fundació AGBAR inauguren les fonts del jardinet del Palauet Casades

Barcelona 16/2/2016. El degà del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Oriol Rusca, i el patró delegat de la Fundació AGBAR, Ignacio Escudero, han inaugurat aquest matí  les fonts del jardinet del Palauet Casades en un acte que ha comptat amb la participació de l’historiador Lluís Permanyer.

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona va haver de reconstruir  de les fonts, que estan ubicades al jardinet de l’entrada del Carrer Mallorca amb Roger de Llúria, a causa de la destrucció que van partir com a resultat d’una acció d’incivisme. Les noves fonts són una realitat gràcies a l’acord de patrocini establert amb la Fundació AGBAR. 

Durant la inauguració, el degà del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Oriol Rusca, ha destacat que “les dues fonts del jardinet del Palauet Casades no només han estat reconstruïdes sinó que ara torna a brollar aigua com a símbol d’haver restablert l’equilibri a una façana i a un edifici que forma part del patrimoni artístic i cultural de l’Eixample barceloní”. Rusca també ha tingut paraules d’agraïment per a la Fundació AGBAR, ja que gràcies al seu patrocini ha estat possible dur a terme la reconstrucció de les fonts en un temps rècord. Finalment el degà ha explicat que per tal de respectar el medi ambient les fonts funcionen amb un circuit tancat d’aigua. 

Per la seva part, el patró delegat de la Fundació AGBAR, Ignacio Escudero, ha expressat la seva satisfacció per haver contribuït a la reparació de les fonts del Palauet Casades, “una acció que s’emmarca en la voluntat de la nostra fundació per protegir el patrimoni cultural de la ciutat de Barcelona al tractar-se d’un edifici catalogat”.

El periodista i historiador Lluís Permanyer ha explicat durant la seva intervenció que “l'ampliació va permetre confirmar la generositat i la categoria del Col·legi, en convertir una superfície molt considerable de la finca adquirida en espai públic, i crear així un xamfrà tan original i elegant. La gent creu que aquest és el Palauet Casades”

Història de les fonts del Palauet Casades

Les dues fonts que avui tornen a lluir en el jardinet d’entrada del Palauet Casades formen part de les obres d’ampliació de la seu del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, que es van realitzar del 1950 al 1953,  sota la direcció de l’arquitecte Agustí Borrell i Sensat. Aquestes obres van permetre unir l’edifici del Palauet Casades (original) amb un nou edifici (xamfrà) a través d’un frontis angular coronat per escultures i enretirat respecte de l'alineació dels altres, deixant espai per a uns parterres amb plantes i les fonts que han hagut de ser reconstruïdes al 2016.

Precisament la portada de La Vanguardia del 14 d’abril de 1953 recull la inauguració de l’ampliació de la seu del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat