Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa › Pla Igualtat

L’ICAB reivindica la necessitat que la propera legislatura aprovi diverses lleis necessàries per garantir la igualtat efectiva entre dones i homes

08/03/2019
Es compromet a presentar als futurs diputats i senadors les propostes de textos legals i a fer-ne seguiment per tal d’aconseguir la seva aprovació
L’ICAB reivindica la necessitat que la propera legislatura aprovi diverses lleis necessàries per garantir la igualtat efectiva entre dones i homes

El divendres 8 de març de 2019, Dia de les Dones, l’ICAB recorda que entre d’altres iniciatives que no s’han arribat a aprovar en la legislatura que acaba, tot i estar en tràmit avançat, es trobava la Proposició de Llei de modificació de la Llei d’enjudiciament Criminal per a incorporar la maternitat i la paternitat entre les causes de suspensió del judici oral. Era aquesta una iniciativa de rellevància especial per a l’advocacia. Per això l’ICAB va reivindicar –a través de les seves propostes d’esmenes- que aquesta iniciativa també havia de garantir la interrupció dels terminis processals en la tramitació de qualsevol tipus de procediment judicial, arbitral o de mediació. Per això, l’ICAB reclama el compromís de tots els partits polítics que concorrin a les eleccions del proper 28 d’abril que assumeixin aquesta proposta.

També creu necessari continuar avançant en la lluita contra la violència de gènere. Per això va instar, durant la tramitació parlamentària del projecte de llei (avui ja llei) de mesures urgents per al desenvolupament del Pacte d’Estat contra la violència de gènere que tots els professionals que intervinguin en procediments quin objecte sigui propi de la matèria de violència de gènere hagin de rebre i acreditar una formació contínua en violència i perspectiva de gènere. La llei ha contemplat aquesta previsió, per exemple pel que fa als magistrats, però cal garantir la protecció de les víctimes de la millor manera possible amb una adequada formació de tots els agents jurídics que des del primer moment i durant la tramitació dels procediments judicials hagin d’intervenir (professionals de l’advocacia, de la perícia, de la traducció i interpretació, etc.)

A més, és absolutament imprescindible que l’ordenament jurídic espanyol incorpori amb tota la seva amplitud les previsions del Conveni del Consell d'Europa sobre prevenció i lluita contra la violència contra la dona i la violència domèstica, fet a Istanbul l'11 de maig de 2011, sobretot pel que fa als aspectes propis del Codi Penal i de la Llei d’enjudiciament Criminal.

En relació també amb aquesta matèria, per la directa relació que té amb la violència de gènere i l’explotació de les dones, cal que les Corts Generals aprovin en la propera legislatura una Llei Integral de protecció de les persones víctimes del tràfic d'éssers humans, que adopti un enfocament integral que inclogui les mesures necessàries per a la persecució efectiva dels delictes relacionats amb aquestes conductes i els aspectes relacionats amb l'assistència integral a les víctimes.

Pel altra banda, entre les diferents mesures per aconseguir una igualtat efectiva de tracte entre homes i dones i lluitar contra la discriminació, també s’ha de fer referència a la manca d’aprovació de les diferents iniciatives legislatives per aconseguir una Llei integral per a la igualtat de tracte i no discriminació.  En el tràmit parlamentari d’aquestes iniciatives l’ICAB ha reivindicat mesures d’igualtat efectiva que ampliaven les que ja s’havien incorporat en els textos de les iniciatives legislatives, com ara mitjançant l’ampliació dels casos en què les empreses han de disposar de plans d’igualtat. Amb un país quina majoria del teixit empresarial està format per petites i mitjanes empreses, és necessari que els plans d’igualtat vagin més enllà del límit de 250 persones treballadores i s’incorpori en empreses encara més petites. També cal reclamar que aquelles empreses que pretenguin contractar en el sector públic hagin de reunir –entre les seves condicions d’aptitud per fer-ho-, tenir un pla d’igualtat; com també l’haurien de complir les associacions que pretenguin ser qualificades d’utilitat pública.

Per això l’ICAB es compromet a presentar als futurs diputats, diputades, senadors i senadores les propostes que facin possibles aquestes reivindicacions, a fer-ne seguiment per tal d’aconseguir la seva aprovació i a fer balanç de la situació el proper 8 de març de 2020.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat