Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

CONVOCATÒRIA: L’ICAB aborda el dret a la intimitat, a la imatge i la detecció d’addiccions dels menors a les Xarxes socials.

27/03/2019
Serà el divendres, 29 de març, a les 11.45h, en el marc del Matí Digital que organitza la Comissió de Transformació Digital del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona. En el transcurs d'aquest acte també es presentarà la publicació 'Consells en ciberseguretat'
CONVOCATÒRIA: L’ICAB aborda el dret a la intimitat, a la imatge i la detecció d’addiccions dels menors a les Xarxes socials.

Barcelona, 27 de març de 2019. La Comissió de Transformació Digital del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona realitza el divendres, 29 de març, una 'Matí Digital' per tal d’abordar tant des del punt de vista jurídic com psicològic diferents aspectes de l’ús de les xarxes socials en relació als menors d’edat.

El matí digital es divideix en diferents taules.

Així per exemple, cal destacar que de 11:45 a 12:45h s’analitzarà el Dret a la intimitat i a la imatge dels menors en les xarxes socials, així com la interacció de les TIC en el desenvolupament emocional dels infants. Per això s’ha convidat a participar en aquesta sessió formativa a l’advocada i especialista en assetjament escolar (bullying) i laboral (mobbing), Noelia Rebón, i al psicòleg i director de Desconect@, Marc Masip. Aquesta taula serà moderada per Arianna Akhgar, advocada especialista en Màrqueting Digital i vocal de la Comissió de Transformació Digital de l'ICAB.

Rosa Diaz, del Servei de psiquiatria i psicologia Infanto-Juvenil, exposarà, de 12:45 a 13:30h,com detectar addiccions en entorns digitals i com gestionar el conflicte. Moderarà la taula l’advocada Maria Pons, vocal de la Comissió de Transformació Digital de l'ICAB.

Durant el matí digital, també hi haurà una taula d’anàlisi de les diferents formes delictives amb víctimes menors a través de Xarxes socials (9:15h) i una segona taula on s’abordarà la prova dels delictes cibernètics (10:15h). Ambdues estaran moderades per Pilar Tintoré, vocal de la Comissió Transformació Digital de l’ICAB i presidenta de la secció Infància i Adolescència. En la primera taula hi participaran com a ponents l’advocada Ruth Sala i la fiscal del Servei de Criminalitat Informàtica de la Fiscalia Provincial, Tais Deus, mentre que la segona comptarà amb la participació del magistrat de la Sala d’Apel·lació de l’Audiència Nacional, Eloy Velasco, i del detectiu i CEO @infodetec, Enrique Arranz.

En el marc d’aquesta sessió també es donaran a conèixer dues publicacions relacionades amb els menors i xarxes. D’una banda, Ana Maria Gómez Megías, coordinadora de ‘Revistas de Derecho Civil’ de l’editorial Wolters Kluwer, presentarà (11:15h) el monogràfic sobre menors i xarxes socials. De l’altra, el secretari General d’INCIBE, Francisco Pérez Bes,  presentarà (13:30h) els “Consells en Ciberseguretat per a menors”.

 

CONVOCATÒRIA

Acte

L’ICAB aborda el dret a la intimitat, a la imatge i la detecció d’addiccions dels menors a les Xarxes socials

Dia i hora

29 de març de 2019, 11:45h

Lloc

Col·legi de l’Advocacia de Barcelona
(Mallorca 283. Aula 64, 6a planta)

 

 

 

 

 

 

 

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat