Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

NOTA DE PREMSA: L’ICAB es congratula que finalitzin els conflictes sobre les Lleis catalanes d’emergència i mesures de protecció de l’habitatge de persones en risc d’exclusió residencial

12/02/2019
El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona s’ofereix a les institucions públiques de Catalunya per tal de fer possible l’aplicació d’aquestes lleis
NOTA DE PREMSA: L’ICAB es congratula que finalitzin els conflictes sobre les Lleis catalanes d’emergència i mesures de protecció de l’habitatge de persones en risc d’exclusió residencial

Barcelona, 12 de febrer de 2019. Arran de la publicació de les sentències del Tribunal Constitucional que resolen els recursos d’inconstitucionalitat contra les lleis catalanes 24/2015 i 4/2016, el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) es congratula de la finalització d’aquests dos recursos, plantejats en el seu dia per l’anterior Govern espanyol contra les lleis del Parlament de Catalunya.

Davant aquesta nova situació, l’ICAB ofereix la seva col·laboració a les Administracions públiques de Catalunya, i en particular al Govern de la Generalitat i les entitats municipalistes, per tal de donar compliment al desplegament de les lleis indicades. 

Antecedents

La primera de les lleis pretenia implementar mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica. La segona va intentar establir mesures de protecció del dret a l’habitatge de les persones en risc d’exclusió residencial.

Totes dues lleis van ser objecte de recursos d’inconstitucionalitat i aquest fet va comportar la suspensió de l’aplicació d’alguns dels seus articles.

L’actual Govern espanyol va obrir una via per solucionar tots dos recursos, que ha acabat amb desistiments parcials en tots dos recursos. El Tribunal Constitucional ho ha admès i ha dictat sentència sobre aquells aspectes que encara quedaven per resoldre.

Cal recordar que l’lCAB va participar, en el seu moment, en els treballs d’elaboració de la primera de les lleis (en col·laboració amb la Comissió parlamentària corresponent); i, després ho va fer en la redacció de l’avantprojecte de la segona d’aquestes lleis, a instàncies del Govern de la Generalitat.

 

  

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat