Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

CONVOCATÒRIA: L’ICAB organitza el II Congrés de Violència de Gènere amb el lema ‘Trenca el teu silenci. Física o psicològica, tot és violència’

27/02/2019
El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona es convertirà durant 2 dies en un fòrum d'opinió on poder posar en comú les aportacions de tots els implicats en la lluita contra la violència de gènere
CONVOCATÒRIA: L’ICAB organitza el II Congrés de Violència de Gènere amb el lema ‘Trenca el teu silenci. Física o psicològica, tot és violència’
 • Se celebrarà demà i divendres a la seu del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona


Barcelona, 27 de febrer de 2019.  El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) acollirà demà i  divendres, la celebració del II Congrés de Violència de Gènere, amb el títol ‘Trenca el teu silenci. Física o psicològica, tot és violència’.

L’acte d’inauguració del Congrés serà demà, a les 9:30h, a càrrec de la degana de l’ICAB, Mª Eugènia Gay; la consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Ester Capella; la diputada de la Junta de Govern Carmen Valenzuela i la regidora de feminisme, igualtat i LGTB de l’Ajuntament de Barcelona, Laura Pérez.

El II Congrés de Violència de Gènere de l’ICAB té com a objectiu convertir-se en un fòrum d'opinió on poder posar en comú les aportacions de tots els implicats en la lluita contra la violència de gènere: jutges que interpreten i apliquen la norma, advocats i advocades, psicòlegs, periodistes, agents socials i Administracions.

En el transcurs del II Congrés de Violència de Gènere s’abordarà el Conveni d’Istanbul i la Resolució 35 del Comitè de la CEDAW (Convenció Eliminació Discriminació a la Dona); s’analitzarà la violència en perfils de dones especialment vulnerables (dones refugiades, transgèneres i dones explotades sexualment, entre altres) així com els tipus de violències invisibles, com per exemple, l’econòmica...També es debatrà sobre  la valoració adequada del risc, els delictes tecnològics i la violència de gènere; l’evolució dels i de les menors respecte a les conductes d’assetjament; el tractament que els mitjans de comunicació fan de la violència masclista, l’Estatut de la víctima i les novetats de la Llei de violència de gènere.

La clausura del Congrés tindrà lloc el divendres, 1 de març, a les 13:15h, i comptarà amb la participació de les diputades de la Junta de Govern de l’ICAB Carmen Valenzuela, Cristina Vallejo,  Yvonne Pavía i Olga Arderiu.

CONVOCATÒRIA DE PREMSA

Acte: L’ICAB organitza el II Congrés de Violència de Gènere amb el lema ‘Trenca el teu silenci. Física o psicològica, tot és violència’

Dia: Dijous, a les 9:30h, inauguració del Congrés
       Divendres, a les 13:15h, clausura del Congrés

Lloc: 8a planta del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona

 

Contactes

  • Departaments i Comissions de l'ICAB  
  Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
  Mallorca, 283
  08037 Barcelona , Barcelona - España

  T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat