Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

COMUNICAT: Expressem la nostra més absoluta repulsa i condemna pel presumpte assassinat de la companya Rebeca Santamalia a les mans d'un client del qual va exercir la defensa.

18/01/2019
Hem convocat una concentració avui a les 12h a la Porta del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona i a les portes de la Ciutat de la Justícia en repulsa de l'assassinat i de suport a la família i companys i companyes de l'advocada Rebeca Santamalia i de tota la professió.
COMUNICAT: Expressem la nostra més absoluta repulsa i condemna pel presumpte assassinat de la companya Rebeca Santamalia a les mans d'un client del qual va exercir la defensa.

Barcelona, 18 de gener. El dret de defensa és un dels pilars de l'Estat Democràtic, social i de Dret, opera com un corol·lari necessari per a respectar la tutela judicial efectiva, com a garantia del procés degut a la ciutadania.

Les advocades i advocats, en l'exercici de la professió tenim encomanada una de les responsabilitats de major rellevància per a totes les personis: la seva representació i assistència dins d'un procés dut a terme amb totes les garanties que la legislació nacional i internacional recull.

El dret de defensa té una íntima relació amb la independència i la llibertat de l'advocat. L'exercici ple, de l'advocacia garanteix una defensa eficaç de la ciutadania. Aquest exercici ha de ser observada i garantida pels poders públics perquè no es produeixi una vulneració de la seguretat i de la integritat dels professionals que exerceixen la defensa.

Condemnem el cruel succés que colpeix els fonaments del dret de defensa i afecta profundament a la professió.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat