Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa › Crisi sanitària

Comunicat conjunt de les Juntes de Govern de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona, de l'Il·lustre Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona i del Consell de Col·legis de Procuradors dels Tribunals de Catalunya

13/03/2020
S'adjunta el comunicat i el Model de suspensió de terminis processals per la situació d'emergència sanitària provocada pel COVID-19 (coronavirus).
Comunicat conjunt de les Juntes de Govern de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona, de l'Il·lustre Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona i del Consell de Col·legis de Procuradors dels Tribunals de Catalunya

Barcelona, 13 de març de 2020.

Vista la situació sanitària actual provocada pel COVID19 i declarada com a pandèmia per l’Organització Mundial de la Salud (OMS).

Vist l’article 4b) (Crisi Sanitàries Epidèmies i Situacions de Contaminació Greus), de la Llei Orgànica 4/1981 de l’1 de juny dels estats d’alarma, excepció i setge.

Vist l’article 21 (risc greu i imminent) de la Llei 31/1995, de 8 de novembre de prevenció de riscos laborals.

Vista la necessitat de protegir la salut dels advocats/des i procuradors/es, dels seus col·laboradors/es i treballadors/es, de les persones que presten serveis en ambdós Col·legis Professionals, així com del conjunt de la ciutadania.

Vista la necessitat de salvaguardar i garantir el dret de defensa, que no pot exercir-se adequadament per les limitacions derivades de les actuals condicions sanitàries.

Vistos els acords adoptats pels Jutges del Contenciós Administratiu de Barcelona, i  acords de la Junta de Jutges Mercantils de Barcelona, de 12 de març de 2020.

Les juntes de Govern de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, de l’Il·lustre Col·legi Procuradors dels Tribunals de Barcelona i del Consell de Col·legis de Procuradors dels Tribunals de Catalunya acorden per unanimitat elevar als jutges degans, al president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i Sala de Govern, i al Consell General del Poder Judicial,  la sol·licitud de suspensió de totes les vistes i assenyalaments previstos en els òrgans judicials, així com dels terminis processals des del divendres 13 de març fins el divendres 27 de març de 2020, inclòs aquest darrer, sense perjudici que les actuals circumstàncies aconsellin sol·licitar posteriorment la pròrroga d’aquesta mesura.

Aquest acord serà comunicat a la Conselleria de Justícia i a la Delegació del Govern a Catalunya.


Ma Eugènia Gay i Rosell
Degana 
Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona  

Ángel Quemada Cuatrecasas 
Degà-President
Il·lustre Col·legi de Procuradors del Tribunals de Barcelona
Consell de Col·legis de Procuradors de Catalunya  

Documents

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Secretaria de Junta de Govern
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5312 F. 93 487 15 70 E. secretariadejunta@icab.cat