Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

NOTA DE PREMSA: L'ICAB obre l'accés a formació gratuïta sobre diferents àrees del dret amb motiu de COVID-19

26/03/2020
Fins al proper 15 de maig, el Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) oferirà de forma gratuïta debats i altres activitats a través de la seva plataforma digital per tal de no interrompre la formació jurídica mentre duri l'alerta sanitària. En aquest sentit, també publicarà càpsules formatives i conferències en videostreaming que es podran consultar de forma gratuïta al canal corporatiu de l'ICAB a VIMEO
NOTA DE PREMSA: L'ICAB obre l'accés a formació gratuïta sobre diferents àrees del dret amb motiu de COVID-19

Barcelona, 26 de març de 2020.- Davant la situació d'alerta sanitària actual provocada pel COVID-19, el Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) oferirà fins al pròxim 15 de maig més formació en obert i de forma gratuïta tant per a tots els seus col·legiats i col·legiades com per a tots els juristes i usuaris que vulguin consultar-la.

Amb aquesta mesura l'ICAB, liderat per la degana, Mª Eugènia Gay, i tots els membres de la Junta de Govern, especialment els diputats i diputades responsables de la Comissió de Cultura Cristina Vallejo, Yvonne Pavía i Carlos Echavarri, juntament amb la Comissió de Normativa liderada pel secretari de la Junta, Jesús Sánchez, fan una aposta per la formació jurídica per tal de no interrompre l'activitat lectiva mentre duri l'alerta sanitària.

El Col·legi oferirà debats, conferències i tallers a través de la seva plataforma digital per tal continuar amb la seva activitat formativa tot i el COVID-19. També es publicaran càpsules formatives sobre temes de rabiosa actualitat i sobre eines que puguin contribuir al teletreball i a la transformació digital per contribuir a pal·liar aquesta situació de crisi sanitària en la qual estem immersos.

Entre les càpsules formatives més vistes fins al moment, destaca la de dret civil, "Abast de la clàusula rebus sic stantibus davant els incompliments generats pel COVID-19", per Javier Orduña, exmagistrat del Tribunal Suprem i catedràtic de Dret Civil, presentada per Cristina Vallejo, diputada de la Junta de Govern de l'ICAB, amb 2.203 visites, i la de dret de família, "Recomanacions a les situacions de custòdia compartida, similars i custòdia individual", per Cristina Diaz-Malnero, presidenta de la Secció de Dret de Família de l'ICAB, amb 1.047 visites.

A més l'ICAB també facilita l'accés en format videostreaming a conferències celebrades i gravades al Col·legi durant els últims tres mesos i que fins ara es podien veure només previ pagament. Entre aquestes conferències cal destacar el debat sobre "La qüestió prejudicial de l’IRPH: conclusions de l'advocat general del TJUE", la conferència sobre "La reforma del Codi Penal i la seva incidència en els accidents de trànsit" i la "Jornada formativa de Consum".

Des de la Junta de Govern de l'ICAB es vol recordar també que s'està treballant per garantir la seguretat dels advocats i advocades del Torn d’Ofici i intentar minimitzar l'impacte econòmic d'aquesta situació entre l’advocacia.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat