Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

NOTA DE PREMSA: L'ICAB considera necessari que el Ministeri de Justícia fixi la data per realitzar l'examen d'accés a l'advocacia que va quedar suspesa a causa de la situació sanitària

22/04/2020
Cal donar resposta als 6.780 aspirants que estan pendents de la realització d'aquesta prova per a poder exercir
NOTA DE PREMSA: L'ICAB considera necessari que el Ministeri de Justícia fixi la data per realitzar l'examen d'accés a l'advocacia que va quedar suspesa a causa de la situació sanitària
 • L'examen d'accés a l'advocacia i a la procuradoria estava prevista per al passat 28 de març i el Ministeri de Justícia va acordar la suspensió de la mateixa a causa de la situació sanitària i estat d'Alarma arran de la COVID-19

Barcelona 22 d'abril de 2020.- Des de l'entrada en vigor de la Llei 34/2006, de 30 d'octubre, és necessari per poder exercir l'advocacia o la procuradoria realitzar i superar un prova d'aptitud professional com a requisit previ per a poder exercir professionalment en algun dels dos àmbits. Anualment s'han vingut celebrat dues convocatòries de l'esmentada prova.

L'any 2020 i mitjançant resolució de 10 de març de 2020 el Ministeri de Justícia va acordar la suspensió de la prova d'aptitud professional per a l'exercici de l'advocacia, prevista inicialment per al 28 de març. La xifra d'aspirants per a aquesta primera convocatòria era de 6.780 persones.

 

La situació sanitària i l'estat d'Alarma van ser les causes raonables per a la seva suspensió.

En aquest moment, i des de Col·legi de l'Advocacia de Barcelona es vol sol·licitar al Ministeri de Justícia que es fixi una data per a la citada prova durant l'any 2020. Cal donar resposta a unes persones graduades universitàries que veuen com les seves expectatives laborals i professionals es troben suspeses sine die, no podent tampoc incorporar-se a el mercat de treball.

Fixar una data suposa dotar de seguretat a una situació actualment incerta, per això sol·licitem que es doni resposta a les reivindicacions de totes aquestes persones graduades en dret, fixant-se per part de Ministeri de Justícia una data per a la prova d'aptitud professional.

Des del Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona es vol mostrar tot el suport a GAJ Barcelona, AJA Madrid i CONEDE, que han denunciat prèviament la situació d'inseguretat per l'ajornament sine die de l'examen d'accés a l'Advocacia.

Contactes

  • Departaments i Comissions de l'ICAB  
  Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
  Mallorca, 283
  08037 Barcelona , Barcelona - España

  T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat