Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

NOTA DE PRENSA: L'ICAB ajorna el pagament de la quota col·legial i destina més de 100.000 euros a través de la Fundació Degà Ignasi de Gispert per ajudar a l'advocacia davant les conseqüències del COVID-19

25/03/2020
La Junta de Govern del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona ha acordat un paquet de mesures a curt i mig termini amb l'objectiu d'afrontar l'aturada econòmica derivat de l'Estat d'Alarma i, al seu torn, donar resposta eficaç davant d'una situació d'incertesa
NOTA DE PRENSA: L'ICAB ajorna el pagament de la quota col·legial i destina més de 100.000 euros a través de la Fundació Degà Ignasi de Gispert per ajudar a l'advocacia davant les conseqüències del COVID-19

Barcelona, 25 de març de 2020.- La Junta de Govern de Col·legi de l'Advocacia de Barcelona ha aprovat un paquet de mesures econòmiques a curt i mig termini amb l'objectiu de facilitar el dia a dia de l'advocacia i de les seves famílies davant la incertesa provocada per la propagació del COVID-19 i la prolongació de l'Estat d'Alarma. Amb l'objectiu d'acompanyar als seus col·legiats i col·legiades al llarg d'aquest període, les mesures acordades per la Junta de Govern preveuen que les persones col·legiades puguin acollir-se a quatre escenaris graduals, en funció del grau de complexitat de la seva situació.
 

En primer lloc, es contempla l'ajornament per a tots els seus col·legiats i col·legiades del pagament de la quota del mes d'abril; en segon lloc, la possibilitat d'ajornar el pagament de les quotes mensuals durant 3 mesos; en tercer lloc, acollir-se a una postposició de la quota 6 mesos; i en quart i últim lloc, acollir-se a les ajudes de l'obra social de la Fundació Degà Ignasi de Gispert.
 

Tots les persones col·legiades podran acollir-se a la possibilitat d'ajornar durant 3 mesos el pagament de la quota, mentre que els que passin una situació de crisi greu, podran acollir-se a l'ajornament de 6 mesos i podran acreditar fins al 8 d'abril. Cal assenyalar que la Junta de Govern podrà acordar l'exempció de pagament de la totalitat o part de les quotes prorrogades als col·legiats i col·legiades que hagin sol·licitat postposar un semestre el pagament de les quotes, un cop transcorregut el termini d’ajornament i acreditades les circumstàncies de necessitat.

L'ICAB destinarà 100.000 euros a l'obra social de la Fundació Degà Ignasi de Gispert

A més, la Junta de Govern de l'ICAB també ha acordat destinar 100.000 euros per ajudes de l'obra social de la Fundació Degà Ignasi de Gispert, la finalitat és contribuir a millorar la situació o pal·liar problemes d'advocats i advocades que es troben en una situació més delicada i de vulnerabilitat. A més, ja sigui per malaltia o altres causes, la Fundació Degà Ignasi de Gispert ofereix ajut econòmic de caràcter temporal o mitjançant la prestació de qualsevol tipus de servei, i requerirà de l'existència i acreditació d'un estat de necessitat al possible beneficiari o beneficiària.

 

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat