Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

NOTA DE PREMSA: La Secció de la Infància i Adolescència de l’ICAB reclama mesures de control sanitari a la Generalitat de Catalunya per a l'acolliment de menors davant la COVID-19

23/04/2020
Per això des de la Secció de la Infància i Adolescència de l’ICAB s’afirma que aïllar a un menor no és la millor solució ni per a aquest menor ni per a la família acollidora, sobretot si el menor té menys de sis anys.
NOTA DE PREMSA: La Secció de la Infància i Adolescència de l’ICAB reclama mesures de control sanitari a la Generalitat de Catalunya per a l'acolliment de menors davant la COVID-19

 

Barcelona, 23 d’abril de 2020.- Davant el fet que la Generalitat de Catalunya, a través de l'ICAA (Institut Català de l’Acolliment i l’Adopció) busca famílies d’acollida que puguin fer-se càrrec d’un infant perquè tenen els pares  ingressats per la Covid-19 o  bé perquè que no poden fer-se càrrec durant el període d’aïllament domiciliari, la Secció de la Infància i Adolescència del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona reclama mesures de control sanitari a la Generalitat de Catalunya per a l'acolliment de menors davant la COVID-19.

Atès que el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya informa a les possibles famílies acollidores que descarta fer proves a aquests menors, tret que presentin quadres de símptomes elevats, des de la Secció de la Infància i Adolescència es considera que hauria de ser obligatòria la prova de la COVID-19 a tots els menors que vagin a ser acollits, tant per prevenció de la família que l’aculli com per tal de no haver d’aïllar al menor en una habitació per evitar propagar més el virus, ja que si aquest menor ha estat en contacte amb adults amb COVID-19 és molt probable que el menor en sigui transmissor.

Donat que entre les preguntes que es fan per a seleccionar les famílies acollidores es demana si es disposen d'una habitació per a aïllar al menor i si estarien disposats a acollir un menor que hagi pogut mantenir contacte estret amb una persona que pugui estar infectada, des de la Secció es vol alertar que és difícil tenir aïllat a un menor que és acollit en una família aliena, és a dir, en la qual no hi ha cap vincle ni relació familiar.

Des de la Secció s’insisteix en la necessitat de fer les proves de la COVID-19 als menors i es considera que en cas que aquests donin positiu i no disposin de família d’acollida i , en funció de la gravetat, siguin traslladats als albergs que la Generalitat ha habilitat per a menors més grans de sis anys i que allà disposin de l’atenció del personal sanitari adequada.

Secció de la Infància i Adolescència de l’ICAB 
La Secció de la Infància i Adolescència del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona té com a objectiu conscienciar la societat dels drets i deures dels infants -perquè són el futur de la nostra societat-, formar als advocats i les advocades interessats en la causa i actuar davant de qualsevol situació denunciable.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat