Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

Debat d’experts sobre privacitat, hàbits i riscos digitals en els menors

16/11/2015
La jornada reunirà 14 experts de primer nivell, com Genís Roca, expert en Internet i transformació digital, entre altres.
Debat d’experts sobre privacitat, hàbits i riscos digitals en els menors

Barcelona 16/11/2015. Com podem ajudar els joves i infants a fer un ús més responsable de la xarxa? Quins riscos comporten les tecnologies digitals? L’APDCAT (Autoritat Catalana de Protecció de Dades) i el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) convoquen el primer congrés “Menors, Internet i Tecnologies: Créixer i conviure en un món digital” que tindrà lloc el dimecres 18 de novembre a la Sala d’Actes de l’ICAB (Mallorca 283).

El programa es dirigeix a la comunitat educativa, famílies i professionals dels àmbits digital, jurídic i dels menors, i tindrà un debat amb quatre adolescents com a protagonistes.

Eduard Vallory, president del Centre UNESCO de Catalunya i Anna Folch, presidenta d’UNICEF Catalunya obriran la jornada amb Maria Àngels Barbarà, directora general de l’APDCAT.

Genís Roca, expert en Internet i transformació digital i Josep Manuel Prats, president de la Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes d’Escoles Lliures, parlaran sobre els reptes i oportunitats del món digital. Posteriorment, representants dels Mossos d’Esquadra, el Departament d‘Ensenyament i l’àmbit jurídic reflexionaran al voltant dels mecanismes de prevenció i la gestió de conflictes a la xarxa. Finalment, el Congrés serà clausurat per la vicedegana del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Rosa Maria Barberà i per Maria Àngels Barbarà, en representació de l’APDCAT.  

El Congrés conclou el programa educatiu de l’APDCAT pel qual han passat més de 3.000 alumnes de tot Catalunya, i sorgeix en resposta a l‘ús cada vegada més intensiu i precoç de les tecnologies digitals –nou de cada deu joves de 10 a 15 anys són usuaris habituals de la xarxa–, fet que contrasta amb una baixa percepció dels riscos associats a la pròpia privacitat.

L’APDCAT vetlla per garantir, en l’àmbit de les competències de la Generalitat de Catalunya, el dret a la protecció de dades personals i d’accés a la informació que hi està vinculada. Informa sobre els drets en aquesta matèria, com s’exerceixen i què s’ha de fer en cas que no es respectin. També assessora sobre les obligacions que preveu la legislació i controla que les entitats la compleixin adequadament.

L’ICAB és una corporació que vetlla per la defensa dels drets dels seus col·legiats i per garantir el drets fonamentals de les persones, ja que la justícia és un dels pilars d’una societat democràtica. Per aquest motiu, facilita els espais de debat i anàlisi dels canvis socials i legislatius que es produeixen en la nostra societat.

 

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat