Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa › Secció de la Infància i de l'Adolescència

NOTA DE PREMSA: L’ICAB alerta de la necessitat d’una educació basada en el respecte i la igualtat per garantir que els infants visquin en “Pau”

23/11/2015
L’ICAB juntament amb la secció de drets de la Infància i adolescència del Col·legi han fet aquestes manifestacions en el marc d’una roda de premsa celebrada amb motiu del ‘Dia universal de la infància' i també arran dels atemptats de París i altres accions violentes que dia rere dia es cometen contra infants arreu del Món
NOTA DE PREMSA: L’ICAB alerta de la necessitat d’una educació basada en el respecte i la igualtat per garantir que els infants visquin en “Pau”

Barcelona 23/11/2015. L’ICAB juntament amb la Secció de drets de la infància i adolescència del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona alerten de la necessitat d’una educació basada en el respecte i la dignitat per garantir que els infants puguin viure en “pau”.

Aquesta és una de les principals demandes que es fan des de l’ICAB  amb motiu del ‘Dia universal de la Infància”, que se celebra cada 20 de novembre; i també davant els darrers fets d’actualitat que han afectat la nostra societat, com són els atemptats de París i altres situacions extremes que pateixen dia rere dia nens i nenes d’arreu del món i entre els quals no hem d’oblidar els abusos a les nenes realitzats pel grup Boko Haram, que a més de l’explotació i drogoaddicció també els han posat armilles amb explosius per provocar atemptats a Nigèria.

En la roda de premsa celebrada avui han participat el president de la Secció dels Drets de la Infància i Adolescència, Xavier Puigdollers, la pedagoga i vicerectora de la Universitat de Barcelona, Carme Panchón, i el director de Justícia i Pau, Eduard Ibáñez.

Puigdollers ha destacat que “els infants tenen dret a ser tractats amb dignitat i a rebre educació i atencions que els permetin arribar a la vida adulta en condicions d’incorporar-se a la societat de forma normalitzada”. Mentre que Panchón ha ressaltat “el paper primordial d’una educació basada en valors, una educació que ha d'estar a l'abast de tots els infants i ha d'inculcar valors de respecte a les persones i de concòrdia en la vida social. Ningú no pot ser marginat per motius de raça, sexe, ideologia, religió, situació econòmica”. Finament Ibánez ha abordat el factor de la religió. En aquest sentit ha declarat que “la llibertat religiosa és un dret de les persones. La religió pot ser, és i ha de ser un nexe d'unió entre les persones i les cultures. Cap religió, ben entesa, pot anar en contra de la humanitat i afavorir la violència. L'exemple del adults pot condicionar l'actuació dels infants. Si la societat és violenta i afavoreix la violència, els infants practicaran la violència de grans”

Cal recordar que el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona treballa a partir de la Secció de Drets de la Infància i Adolescència per contribuir a reclamar, especialment el marc jurídic les normes que facilitin la vida i el desenvolupament dels infants. Per això, l’ICAB facilita espais d’anàlisi i de reflexió entorn aquest col·lectiu. Així cal destacar la participació d’aquesta corporació en el Congrés “Menors, Internet i Tecnologies: Créixer i conviure en un món digital” que va ser coorganitzat amb l’Agència catalana de protecció de dades i que es va celebrar el 18 de novembre.

 

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat