Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

CONVOCATÒRIA DE PREMSA: L’ICAB reclama que els advocats assisteixin des del primer moment a les víctimes de violència de gènere

20/11/2015
La Junta de Govern del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona es reunirà el dimecres 25 de novembre, a les 11h, davant el Palauet Casades lluint un llaç lila a la solapa per mostrar el seu rebuig contra la violència masclista. Aquesta acció s’emmarca en les actes que organitza l’ICAB amb motiu del Dia internacional de l’eliminació de la violència contra la Dona.
CONVOCATÒRIA DE PREMSA: L’ICAB reclama que els advocats assisteixin des del primer moment a les víctimes de violència de gènere

Barcelona, 20/11/2015. La Junta de Govern del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona es concentrarà, lluint un llaç lila a la solapa, el proper dimecres 25 de novembre, a les 11h, davant el Palauet Casades (Mallorca 283) per mostrar el seu rebuig contra el mal tracte a les dones. Aquesta iniciativa s’emmarca dins els actes programats per aquesta corporació amb motiu del ‘Dia internacional de l’eliminació de la violència contra la Dona’, que es commemora cada 25 de novembre.  

El degà del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Oriol Rusca, juntament amb la vicedegana, Rosa Ma. Barberà, la diputada de la Junta de Govern responsable del Torn d’Ofici, Mercè Claramunt i la diputada responsable de la Comissió de Dones Advocades, Esther Palmés; la presidenta de la Comissió de dones advocades, Pilar Rebaque i la presidenta de la Secció de Dret Penal, Laura Parés, participaran en aquest acte en què es donaran dades de la situació de la violència de gènere en l’àmbit dels tribunals de la demarcació territorial de l’ICAB.

Una de les reclamacions que es faran públiques en el transcurs d’aquest acte és que les advocades i els advocats siguin cridats per fer les assistències a les víctimes des del primer moment. Aquesta prompta implicació permetrà donar un millor Servei a les víctimes, així com al seus fills  atès que són també víctimes indirectes  d’aquesta situació. Des de l’ICAB també es considera que l’actuació de l’advocacia en un primer moment també facilitarà que les dones  denunciïn més als seus agressors, ja que el baix índex de denúncia és una de les principals problemàtiques per pal•liar aquesta xacra social.  


CONVOCATÒRIA
Acte: L’ICAB reclama que els advocats assisteixin des del primer moment a les víctimes de violència de gènere
Dia i hora: Dimecres 25 de novembre, a les 11 h
Lloc: Col·legi d’Advocats de Barcelona (Mallorca 283) Entrada Palauet Casades

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat