Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

CONVOCATÒRIA: El 12 de novembre, presentació de l’Informe sobre la Justícia, elaborat pel Col·legi de l’Advocacia de Barcelona

05/11/2015
El degà del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Oriol Rusca i Nadal, juntament amb les diputades de la Junta de Govern de l’ICAB responsables de la Comissió de Relacions amb l’Administració i la Justícia Julia Herrero Alcorta i Eva Pous i Raventós presentaran el proper dijous 12 de novembre, a les 11h, l’Informe de la Justícia. A la roda de premsa assistiran també la vicedegana i el secretari d’aquesta Corporació, Rosa Maria Barberà Ramos i Rafael Espino Rierola, respectivament, així com altres membres de la Junta.
CONVOCATÒRIA: El 12 de novembre, presentació de l’Informe sobre la Justícia, elaborat pel Col·legi de l’Advocacia de Barcelona

L’Informe de la Justícia recull, d’una banda, les dades sobre l’evolució de la taxa de litigiositat, de congestió, de pendència (relació assumptes pendents/resolts), i de resolució en els diferents àmbits jurisdiccionals (civil, penal, contenciós administratiu i social) entre els anys 2009 i 2014. De l’altra, inclou dades relatives a la durada mitjana dels procediments en les diferents jurisdiccions.

Una de les principals conclusions que mostra l’Informe de la Justícia 2015 és el col·lapse de la jurisdicció contenciosa-administrativa, que es tradueix en el fet que la durada mitjana d’un procediment en aquest àmbit supera els 12 mesos.

L’ICAB també destaca l’efecte dissuasori que ha comportat l’existència de les taxes judicials des de la seva aplicació, fet que es reflecteix en la litigiositat i en la taxa de resolució.

Enguany, com a novetat l’Informe de la Justícia inclou un nou apartat “Micròfon obert”. En aquest es recull la veu i opinió de diferents advocats i advocades en relació a les últimes modificacions legislatives que s'han produït en l'àmbit de l'Administració de Justícia. Concretament s’han analitzat una vintena de lleis diferents que inclouen tots els àmbits jurisdiccionals.

CONVOCATÒRIA

Acte

Presentació del l’Informe sobre la Justícia, elaborat pel Col·legi de l’Advocacia de Barcelona

Dia i hora

Dijous, 12 de novembre, a les 11 h

Lloc

Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (Mallorca 283)
-Pati de Columnes-

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat