Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

La Secció de Dret de Circulació de l’ICAB destaca que la reforma de la “Llei del Barem” dignifica una mica més les víctimes de trànsit

16/11/2015
Gràcies a aquesta reforma legislativa les víctimes d’accidents de trànsit es troben menys desemparades econòmicament per afrontar les conseqüències derivades de l’accident de trànsit, si bé el mal provocat per aquests en moltes ocasions és irreparable.
La Secció de Dret de Circulació de l’ICAB destaca que la reforma de la “Llei del Barem” dignifica una mica més les víctimes de trànsit

La Secció de Circulació del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona també recorda la necessitat de conscienciar dels riscos d’una conducció no segura, davant els prop de 1,3 milions de persones mortes i lesionades i els prop de 50 milions més de persones amb alguna discapacitat.

La Secció se suma a les accions que es realitzen amb motiu de la celebració del “Dia Mundial en record de les víctimes de trànsit”, per tal de retre homenatge tant a les persones que han patit un accident com als seus familiars

Barcelona 16/11/2015. La Secció de Dret de la Circulació del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona alerta de la necessitat de no baixar la guàrdia quan es condueix atès els prop de 1,3 milions de persones mortes o que han patit lesions i els prop de 50 milions de persones que  han patit alguna discapacitat enguany arran d’un accident de trànsit. Per aquest motiu, alerta de la necessitat de no baixar la guàrdia quan es realitza aquesta activitat quotidiana i necessària.

La Secció de Dret de la Circulació se suma així a les diferents accions i manifestacions que es duen a terme per mostrar el seu suport a totes aquelles persones que han estat víctimes directes o indirectes d'un accident de trànsit i que pren rellevància amb motiu del “Dia Mundial en Record de les víctimes de trànsit - que es commemora cada tercer diumenge de novembre, tal com va establir les Nacions Unides en la resolució 60/5 amb l’objectiu de retre homenatge i recordar a les víctimes d’accidents de trànsit i les seves famílies.

Els advocats d’aquesta Secció també destaquen que la “Llei del Barem” (Llei 35/15, 22.09 de reforma del sistema per a la valoració dels danys i perjudicis a les persones en accidents de trànsit) ha suposat una major dignificació per a les víctimes de trànsit, ja que si bé la pèrdua d'una persona estimada o quedar prostrat en una cadira de rodes per la resta de la vida, que és malauradament una de les conseqüències més freqüents, no és pagable de cap de les maneres, gràcies a aquest canvi normatiu les víctimes ja no es troben en una situació de desemparament econòmic total. Poden fer front al pagament dels tractaments mèdics o pal·liatius futurs per a mantenir una qualitat de vida digna i poden quedar compensats pels desequilibris econòmics que, fins a 31 de desembre de 2015 es continuen produint de forma reiterada i totalment injusta en aquestes desgraciades situacions.

La secció de Dret de la Circulació també vol recordar que aquesta reforma legislativa ha estat possible gràcies als anys de treball i esforç de les Associacions de Víctimes i altres agents socials que viuen de prop aquesta xacra social.

La Secció recorda finalment que la lluita per fer una justícia digna i igualitària de drets per a tots els ciutadans del nostre món continua sent una de les principals prioritats de l’advocacia.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat