Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar

Denúncia d'intrusisme professional

Descripció del Servei

L’article 8 f) dels Estatuts Col·legials estableix com a una de les funcions del Col·legi vetllar perquè no es produeixin actes d’intrusisme, de competència deslleial o altres actuacions irregulars en relació amb la professió, i, en aquest sentit, adoptar, si escau, les mesures i accions previstes a la legislació vigent.

Igualment els Estatuts Col·legials estableixen la obligatorietat d’estar col·legiat en un Col·legi Professional d’Advocats  per a l’exercici de l’advocacia.

Per al compliment d’aquestes funcions, la Comissió d’Intrusisme Professional, com a Comissió delegada de la Junta de Govern, té com a finalitats principals vetllar perquè els serveis professionals de l’advocacia estiguin prestats per persones que compleixin els requisits de formació i col·legiació, d’acord amb la legislació vigent, a fi d’assegurar i garantir el dret constitucional a la defensa jurídica dels ciutadans i a la tutela judicial efectiva.

Pel que fa al contingut de la matèria, l’article 17.a) de la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l’exercici de professions titulades i dels col·legis professionals tipifica com a infracció molt greu l’exercici d’una professió sense tenir el títol professional habilitant; i l’article 15.2 del mateix cos normatiu atribueix la competència per a exercir la potestat disciplinaria en el cas de professionals que tinguin l’obligació d’estar col·legiats i no la compleixin a l’Administració de la Generalitat, i reserva per als col·legis professionals la competència disciplinaria en relació amb els seus col·legiats (article 15.3).

Tramitació:

Per tramitar una queixa per possible intrusisme professional, heu d’adreçar a la Comissió d’intrusisme Professional per mail: intrusisme@icab.cat, fax: 93.487.65.03 o correu postal el formulari que trobareu a peu de pàgina adjuntant els documents en que fonamenteu la vostra pretensió.

Departament/ Comissió Responsable

Comissió d’Intrusisme Professional

Documents

Contactes