Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Agenda

Seminari: 'La cura i garantia de l’autonomia de les persones grans'

Seminari: 'La cura i garantia de l’autonomia de les persones grans'
 • Data inici: 31-05-2017
 • Data finalització: 21-06-2017
 • Lloc: Aula 73 de l'ICAB (Mallorca 283)
 • Horari: De 18.00 a 20.30 hores
Organitza: Comissió dels Drets de la Gent Gran del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB). Formació en Dret orientada a advocats/des i altres professionals.

Seminari: 'La cura i garantia de l’autonomia de les persones grans'

La Unió Europea ha manifestat repetidament que l’envelliment de la seva ciutadania és un dels grans reptes als quals s’enfronta a curt termini. Aquesta preocupació constitueix un dels pilars de la comunitat EIT Health creada pel EIT – Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (en les seves sigles en anglès) l’any 2014 i justifica el projecte educatiu “Cap al benestar i l’envelliment actiu centrats en la ciutadania”, que coordina la Universitat de Barcelona (UB) durant aquest any 2017  (http://www.eithealth.ub.elderproject.eu/ca/).

L’ICAB, per mitjà de la Comissió de Drets de la Gent Gran participarà en aquest projecte, oferint quatre sessions de formació, de dues hores i mitja cadascuna, impartides per professionals de reconeguda trajectòria en els àmbits del dret, la medicina, la infermeria i la psicologia.

1ª Sessió: dimecres 31 de maig

Ponent: Dr. Antoni Salvà (Metge)

Una visió epidemiològica i psicopatològica de la discapacitat, i les diferents trajectòries de l’envelliment: cap a noves formes de prevenció.

2ª Sessió: dimecres 7 de juny

Ponent: Dr. Feliciano Villar (Psicòleg)

La importància de l’ambient i de la interacció social en les estratègies centrades en la persona.

3ª Sessió: dimecres 14 de juny

Ponent: Laura Palazón (Infermera)

Una revisió de la missió i visió de la geriatria i una anàlisi de la persona gran sana i malalta centrada en la cura pròpia.                                                                                           

4ª Sessió: dimecres 21 de juny

Ponent: Miquel Puiggalí (Advocat)

Nocions jurídiques sobre prevencions personals i patrimonials de les persones grans i nous mecanismes legals de protecció de la seva autonomia.

Documents

Contactes

  • Departaments i Comissions de l'ICAB  
  Comissions
  Mallorca, 283
  08037 Barcelona , Barcelona - España

  Comissió d'Advocats de Responsabilitat Civil i Assegurances, Comissió de Defensa dels Drets de la Persona i del Lliure Exercici de l'Advocacia, Comissió de Dones Advocades, Comissió de Dret Penitenciari, Comissió de Drogues , Comissió de Justícia Penal Internacional , Comissió dels Drets de la Gent Gran , Comissió per a la Igualtat de Drets dels Nous Models de Família, Comissió de Prospectives, Comissió d'Advocats d'Empresa T. 93 601 12 12 - EXT. 5341 F. 93 487 16 49 E. comissions@icab.cat