Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar

Notícies

 • Resultats 51 a 75 de 240
  • 30/01/2018 Comissió de Cultura / Seccions › Vilanova i la Geltrú › Vilafranca del Penedès
  Disponible a partir del 30 de gener el videostreaming de la jornada sobre el concurs de la persona física organitzada per les Delegacions de Vilanova i Vilafranca Disponible a partir del 30 de gener el videostreaming de la jornada sobre el concurs de la persona física organitzada per les Delegacions de Vilanova i Vilafranca

  Fins al 30 d’abril de 2018 estarà disponible al web de l’ICAB l'opció de recuperar el videostreaming de la jornada sobre el concurs de la persona física celebrada el 26 de gener de 2018 a la seu de Foment Vilanoví.


  • 22/01/2018 Comissió de Relacions amb l'Administració i la Justícia (CRAJ) › Comissió de Cultura / Seccions ›
  Conclusions de la Trobada de magistrats/es del mercantil

  Celebrades els dies 4, 5 i 6 d'octubre de 2017. Adjuntem document.


  • 11/01/2018 Secció de Dret Marítim i del Transport › Comissió de Cultura / Seccions ›
  Nous òrgans de direcció a la Secció de Dret Marítim i del Transport i a la Secció de Dret Lingüístic Nous òrgans de direcció a la Secció de Dret Marítim i del Transport i a la Secció de Dret Lingüístic

  De conformitat amb les previsions de l’article 22.6 del Reglament de la Comissió de Cultura i Formació de l’ICAB, la Junta de Govern va acordar desconvocar les eleccions inicialment previstes el 16 de gener de 2018 per proveir els càrrecs dels òrgans de direcció de les Seccions de la Comissió de Cultura i Formació que seguidament s’indiquen i declarar electes les candidatures úniques proclamades integrades pels companys i companyes següents:


  • 05/12/2017 Comissió de Cultura / Seccions › Secció de Drets de Propietat Intel·lectual i Drets d'Imatge › Secció de la Infància i de l'Adolescència
  Nous òrgans de direcció a 6 Seccions de la Comissió de Cultura i Formació Nous òrgans de direcció a 6 Seccions de la Comissió de Cultura i Formació

  De conformitat amb les previsions de l’article 22.6 del Reglament de la Comissió de Cultura i Formació de l’ICAB, la Junta de Govern, reunida en sessió de 28 de novembre de 2017, ha acordat desconvocar les eleccions inicialment previstes per al 12 de desembre de 2017 per proveir els càrrecs dels òrgans de direcció de les Seccions de la Comissió de Cultura i Formació que seguidament s’indiquen i declarar electes les candidatures úniques proclamades integrades pels companys i companyes següents:


  • 04/12/2017 Comissió de Cultura / Seccions
  Fiscalmania núm. 81

  L'autor és el Dr. José María Tovillas Morán, Professor Titular de Dret Financer i Tributari de la Universitat de Barcelona.


  • 30/11/2017 Secció de Dret del Consum › Comissió de Cultura / Seccions ›
  Constituïda la Secció de Dret del Consum de l’ICAB Constituïda la Secció de Dret del Consum de l’ICAB

  D’acord amb l’article 87 dels Estatuts col·legials i altres normes concordants, la Junta de Govern, amb l’objectiu de promoure i donar resposta integral a tots els professionals que es dediquen a les diferents àrees que conforme aquesta matèria, ha acordat la constitució de la Secció Dret del Consum de l’ICAB.


  • 24/11/2017 Secció de Dret de la Circulació › Comissió de Cultura / Seccions ›
  Enquesta Secció de Dret de la Circulació Enquesta Secció de Dret de la Circulació

  Mitjançant el present flaix us adjuntem l'ENQUESTA sobre el funcionament del Reial Decret 1148/2015 per a la sol·licitud de perícia als instituts de Medicina Legal en accidents de trànsit després de la reforma de la Llei 35/15, per tal de conèixer la vostra opinió sobre el funcionament i aplicació dels Instituts de Medicina Legal.


  • 21/11/2017 Titulars › Comissió de Cultura / Seccions › Secció de la Infància i de l'Adolescència
  Convocatòria d'eleccions a 8 Seccions de la Comissió de Cultura i Formació Convocatòria d'eleccions a 8 Seccions de la Comissió de Cultura i Formació

  De conformitat amb el que preveu l’article 20 i altres normes concordants del Reglament de la Comissió de Cultura i Formació de l’ICAB, la Junta de Govern, reunida en sessió de 7 de novembre de 2017, ha acordat convocar eleccions per al proper 12 de desembre de 2017 per proveir els càrrecs de president/a, vicepresident/a, secretari/ària i un mínim d’un vocal i un màxim de deu vocals de les Seccions de la Comissió de Cultura i Formació següents:


  • 21/11/2017 Secció de Compliance › Comissió de Cultura / Seccions ›
  Reunions dels grups de treball de la Secció de Compliance Reunions dels grups de treball de la Secció de Compliance

  Us adjuntem el calendari previst per als grups de treball de la Secció de Compliance:


  • 17/11/2017 Comissió de Cultura / Seccions
  Oberta la matrícula per al Congrés ‘Directiva de Danys’. Consulteu el programa! Oberta la matrícula per al Congrés ‘Directiva de Danys’. Consulteu el programa!

  El dimecres 22 de novembre de 2017 se celebra a la seu del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) el Congrés 'Directiva de Danys', organitzat per les Comissions de Cultura i Normativa. Ja podeu fer la inscripció!


  • 16/11/2017 Notes de Premsa › Secció de Dret de la Circulació › Comissió de Cultura / Seccions
  NOTA DE PREMSA: Amb motiu del Dia Mundial en record de les víctimes d’accidents de trànsit, la Secció de Dret de la Circulació de l’ICAB alerta de l’augment de morts a la carretera per primera vegada des del 2003 NOTA DE PREMSA: Amb motiu del Dia Mundial en record de les víctimes d’accidents de trànsit, la Secció de Dret de la Circulació de l’ICAB alerta de l’augment de morts a la carretera per primera vegada des del 2003

  La Secció de Dret de la Circulació de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) s’uneix a la commemoració del Dia Mundial en record de les víctimes d’accidents de trànsit d’aquest diumenge, recordant i traslladant tot el suport a totes aquelles persones que han estat víctimes directes o indirectes d’un accident de trànsit.


  • 09/11/2017 Formació / Biblioteca › Comissió de Cultura / Seccions ›
  Plenari de la Secció de Dret Mercantil de l’ICAB Plenari de la Secció de Dret Mercantil de l’ICAB

  Divendres, 17 de novembre de 2017 9-9:30h. En conjunció amb el Congrés sobre Govern Corporatiu. Animem a tots els membres de la Secció de Dret Mercantil a què hi participin i ens facin arribar les seves preferències, inquietuds o necessitats de formació de cara a l’organització de properes conferències, jornades i cursos.


  • 31/10/2017 Comissió de Cultura / Seccions
  El 2 de novembre comença la nova edició del Curs bàsic de Règim Local El 2 de novembre comença la nova edició del Curs bàsic de Règim Local

  La Secció de Dret Administratiu del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona prepara una nova edició del Curs bàsic de Règim Local.


  • 17/10/2017 Secció de Dret Fiscal i Financer › Comissió de Cultura / Seccions ›
  Informació sobre els tributs que gestiona actualment l’Agència Tributària de Catalunya

  Adjuntem document de l'Agència Tributària de Catalunya (ATC).


  • 16/10/2017 Comissió de Cultura / Seccions
  Grups de Treball de la Secció de Compliance

  Amb motiu de la reunió programada per al proper 26 d'octubre, posem a la vostra disposició el següent formulari perquè ens indiqueu quins són els grups de treball que us interessaria que es conformessin en el si de la nostra Secció.


  • 03/10/2017 Formació / Biblioteca › Comissió de Cultura / Seccions › Secció de Dret Fiscal i Financer
  AVÍS: afectació en la tramitació de tributs propis, a causa de la suspensió del Sistema de gestió de censos de l’ATC

  Per ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), del 29/09/2017, s’ha suspès l’aplicació informàtica Sistema de gestió de censos de l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) fins a les 00.00 hores del 3 d’octubre del 2017.


  • 28/09/2017 Comissió de Cultura / Seccions › Seccions ›
  La Secció de Dret Marítim de l'ICAB destaca que el transport marítim i les operacions portuàries representen aproximadament el 80% del comerç mundial La Secció de Dret Marítim de l'ICAB destaca que el transport marítim i les operacions portuàries representen aproximadament el 80% del comerç mundial

  Amb motiu del 'Dia Marítim Mundial 2017', aquesta Secció del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona destaca que el transport marítim és una activitat indispensable de la nostra societat / També alerta que la major preocupació actual en l'àmbit marí és la crisi de refugiats a la nostra frontera marítima


  • 19/09/2017 Secció de Dret Fiscal i Financer › Comissió de Cultura / Seccions ›
  Agència Tributària de Catalunya: Comunicacions informatives per a intermediaris tributaris

  Consulteu l'arxiu adjunt, facilitat per la Secció de Dret Fiscal de l'ICAB.


  • 12/09/2017 Seccions › Comissió de Cultura / Seccions ›
  Canvi de nom de la Secció

  La Secció de Dret Comunitari i Internacional ha canviat de nom, passant a denominar-se Secció de Dret Internacional i de la Unió Europea (el terme 'comunitari' procedia de l'època de la 'Comunitat Europea', actualment denominada Unió Europea).


  • 12/09/2017 Comissió de Cultura / Seccions › Secció de Dret Internacional i de la Unió Europea ›
  Acte 'Cap a on va la Unió Europea?'

  Estem preparant un acte amb ponents de primer nivell sobre 'Cap a on va la Unió Europea?' (i cap a on hauria d'anar, segons els punts de vista de ponents amb posicionaments diversos) en temes com el Brexit, les persones refugiades, els tractats comercials (TTIP-CETA-TISA), o el debat entre una major unitat política europea o una Europa a diferents velocitats.


  • 21/07/2017 Formació / Biblioteca › Comissió de Cultura / Seccions › Secció de Dret Internacional i de la Unió Europea
  Comunicat de l’Agència Tributària de Catalunya:L'ATC obrirà noves oficines territorials i compartides el 4 de setembre Comunicat de l’Agència Tributària de Catalunya:L'ATC obrirà noves oficines territorials i compartides el 4 de setembre

  A continuació us facilitem el comunicat enviat pel Cap de l'Àrea d'Estratègia i Relacions Externes


  • 05/07/2017 Comissió de Cultura / Seccions
  Nota mensual de Dret del Medi Ambient - Juny 2017

  Adjuntem document.


  • 19/05/2017 Formació / Biblioteca › Secció de Compliance › Comissió de Cultura / Seccions
  Constituïda la Secció de Compliance de l’ICAB Constituïda la Secció de Compliance de l’ICAB

  Davant de la importància creixent de la figura del Legal Compliance, que afecta transversalment totes les àrees del Dret vinculades a la gestió de la persona jurídica, i que, per tant, exigeix una resposta integral per part dels professionals que es dediquen als diversos sectors que conformen aquesta matèria, la Junta de Govern de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, reunida en sessió de 2 de maig de 2017, de conformitat amb els articles 74.1.l) i 86 dels Estatuts col·legials i de l’article 11 del Reglament de la Comissió de Cultura i Formació de l’ICAB, ha acordat la creació de la nova Secció de Compliance de l’ICAB.


  • 08/05/2017 Comissió de Cultura / Seccions
  Oberta la matrícula per al Curs ICAB sobre el Procés Laboral Oberta la matrícula per al Curs ICAB sobre el Procés Laboral

  La Secció de Dret Laboral del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) organitza una nova edició del Curs sobre el Procés Laboral, a desenvolupar del 10 de maig al 28 de juny de 2017.


  • 27/02/2017 Comissió de Cultura / Seccions › Secció de Dret Internacional i de la Unió Europea ›
  Curs sobre IVA en les operacions internacionals

  El 02.03.2017 comencem una nova edició d'aquest curs que ens permetrà conèixer què passa amb l’IVA en les operacions internacionals i comprendre la teoria i la pràctica de conceptes com establiment permanent, operacions triangulars, importació-exportació, trànsit, zones especials i preus de transferència.