Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies

La Comissió dels Drets dels Animals de l’ICAB denuncia l’Associació Tres Tombs de Torrelles de Llobregat i l’Ajuntament d’aquesta localitat per la mort d’un cavall

29/03/2017
La Comissió dels Drets dels Animals de l’ICAB denuncia l’Associació Tres Tombs de Torrelles de Llobregat i l’Ajuntament d’aquesta localitat per la mort d’un cavall La Comissió de Protecció dels Drets dels Animals de l’ICAB ja ha iniciat els contactes amb les formacions polítiques del Parlament de Catalunya per tal d’instar a la desaparició d’aquest tipus d’activitat en què es sobreexploten als cavalls.

Barcelona, 29 de març de 2017. La Comissió de Protecció dels Drets dels Animals  (CPDA) del Col·legi de l’Advocacia Barcelona denunciarà l’Associació “Tres Tombs” de Torrelles de Llobregat i l’Ajuntament de Torrelles de Llobregat per la mort sobtada d’un cavall durant la celebració dels Tres Tombs el diumenge 26 de març.  

La CPDA considera que s’ha produït maltractament animal durant la darrera celebració dels Tres Tombs a Torrelles de Llobregat ja que “va morir un cavall per esgotament, per sobreexposició atès que va haver de fer un recorregut amb molt de pendent i quan es va desmaiar el van atiar perquè s’aixequés i continués el recorregut, fins que no va poder més”. La Comissió també denuncia que aquest fets es van produir sense que cap dels seus cuidadors responsables fessin res al respecte, sense que hi hagués cap assistència veterinària i davant la mirada atònita dels assistents, moltes d’ells menors d’edat, i que paral·lelament, la persona que guiava el carro del cavall mort, també va resultar ferida arran d’aquest incident, que no va ser l’únic, ja que també es van produir altres accidents durant l’esdeveniment”. La CPDA afirma que “aquests fets constitueixen, a més, un incompliment de la normativa vigent en matèria de protecció dels drets dels animals, ja que la normativa obliga a què hi hagi un veterinari en tota activitat que es faci amb animals al carrer i també a vetllar en tot moment pel benestar dels animals i de les persones”.

Per aquest motiu la CPDA presentarà una denúncia contra l’organitzador de l’acte, l’Associació “Tres Tombs” de Torrelles de Llobregat -qui ha rebut la col·laboració i suport per organitzar-lo de l’Ajuntament de Torrelles de Llobregat-, per la manca de control de l'acte per part de les autoritats, que ha permès l'existència de maltractament i agressió als animals, un cas que s'ha conegut pels testimonis directes, en absència i substitució d'un autèntic control per part dels organitzadors i promotors de l'acte.

Les Comissions de Protecció dels Drets dels Animals de la resta de Col·legis catalans (Granollers, Girona, Manresa, Mataró, Reus, Tarragona, Terrassa i Sabadell) donen suport a la denúncia formulada per la CPDA del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona i de forma conjunta demanen a la Generalitat que es prohibeixi l’ús de cavalls i ases per arrossegar els carros a la festivitat dels Tres Tombs i proposen que aquests siguin substituïts per “tractors i altres màquines del camp per dur els carruatges amb l’objectiu d’evitar patiment i maltractament animal durant la celebració d’aquesta festivitat”.

Nota d’aclariment

La nota de premsa que acabeu de rebre per part de la Comissió de Protecció dels Drets del Animals és un comunicat elaborada i tramés als mitjans per part d’aquesta Comissió del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona. Les Seccions i Comissions de l’ICAB promouen el debat jurídic i fomenten la participació de les persones col·legiades en els diferents àmbits d’interès professional. Tanmateix les actuacions i opinions que defensen no representen necessàriament l’opinió de la Junta de Govern d’aquesta Corporació. 

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona és la veu oficial d’aquesta corporació i es manifesta a través de la seva Junta de Govern. 
Comissió de Protecció dels Drets dels Animals El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) va ser pioner en la creació de la Comissió de Protecció dels Drets dels Animals (CPDA), l’any 2002. Aquesta comissió va néixer amb l’objectiu de conscienciar la societat contra el maltractament animal, formar als advocats interessats en la causa i actuar davant qualsevol situació denunciable. Actualment a Catalunya hi ha nou Col·legis d’Advocats que tenen Comissió de Protecció dels Drets dels Animals: Barcelona, Tarragona, Girona, Manresa, Terrassa, Sabadell, Mataró, Reus i Granollers.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat