Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies

NOTA DE PREMSA: La Comissió de Protecció dels Drets dels Animals celebra l´èxit contundent del control ètic de porcs senglars amb la vacuna anticonceptiva

23/05/2018
NOTA DE PREMSA: La Comissió de Protecció dels Drets dels Animals celebra l´èxit contundent del control ètic de porcs senglars amb la vacuna anticonceptiva La població de porcs senglars ha disminuït en més de 400 exemplars en només un any des de l´inici del projecte que van impulsar totes les CPDA dels Col·legis d´Advocats de Catalunya i Balears amb la signatura d´un Conveni amb el Departament de Sanitat i d’Anatomia Animals de la Facultat de Veterinària de la UAB, que va posar en marxa un projecte per avaluar l’efectivitat d’una vacuna anticonceptiva en senglars urbans i periurbans de diversos municipis del Vallès Occidental amb el suport de la Diputació de Barcelona.

L´èxit del projecte del mètode de control de la població de senglars mitjançant la vacuna anticonceptiva resulta espectacular si considerem que ha resultat efectiva en un 100% dels animals vacunats, i que ha aconseguit que deixin de néixer 400 senglars en un any -mateixa xifra d´animals morts per caçadors l´any anterior en les batudes realitzades als mateixos municipis -segons dades del Departament d´Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat.

La caça massiva provoca una alteració de l’ecosistema i un increment de la població de porcs senglars -assenyala el Conveni subscrit pels científics de la Universitat Autònoma de Barcelona-, per tant l'experiència ha constatat que l'eliminació dels individus d´una espècie no és un mètode efectiu de control de la població i acaba provocant a mig termini un increment de la mateixa.

De igual forma que va succeir amb el control per esterilització de les colònies de gats urbans i el control per pinso anticonceptiu dels coloms urbans, la vacuna anticonceptiva aplicada ara als porcs senglars ha resultat ser un mètode altament efectiu, alhora que comporta una despesa molt inferior al seu sacrifici i evita els accidents de carretera que aquests animals involuntàriament provoquen quan fugen aterrats de les batudes dels caçadors.

La utilització de mètodes ètics de control de poblacions d'animals és a més una obligació de les administracions públiques, segons es desprèn del Decret Legislatiu 2/2008 pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei de Protecció d'Animals de Catalunya, i correspon a les Comissions de Protecció dels Drets del Animals dels Il·lustres Col·legis d'Advocats de Catalunya vetllar i exhortar a l'Administració Pública per dur a terme les polítiques necessàries per donar compliment a la normativa. Per tant es suggereix a l´Ajuntament de Barcelona i al Departament d´Agricultura i Ramaderia de la Generalitat que apliqui el mètode de la vacuna anticonceptiva pel control de la població dels porcs senglars.

 

Les opinions expressades en aquest comunicat de premsa pertanyen exclusivament a aquesta Comissió/Secció. L'opinió oficial del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona l'expressa la Junta de Govern d'aquesta Corporació a través dels comunicats signats pel Departament de Comunicació.

 

 

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat