Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies

Proposició de llei per a prohibir els cetacis i els otàrids en captivitat i els delfinaris a Catalunya

09/09/2019
Aquesta proposició de llei es troba en tràmit en el Parlament de Catalunya, pendent de ser presa en consideració. La proposició preveu la modificació del text refós de la Llei de protecció dels animals, aprovat pel Decret legislatiu 2/2008. En particular, l’article 5.1, afegint una lletra o) que incorpori la prohibició de la implantació, cria, reproducció i exhibició de mamífers marins, així com el seu manteniment en captivitat.

També preveu la modificació de l’article 6.1 afegint una lletra h) per incorporar la prohibició dels espectacles amb cetacis i qualsevol mamífer marí.

Per altra banda es determina que els propietaris de mamífers marins i cetacis en captivitat, fins que puguin reintroduir-se en el seu habitat o ser traslladats a un refugi, tindran cura del seu manteniment en perfectes condicions de benestar.

Es preveu que el departament competent en matèria de patrimoni natural i biodiversitat, adoptarà les mesures per tal de disposar d’un refugi marítim, tot establint que la disposició que preveu la seva construcció entrarà en vigor un any després d’haver estat publicada aquesta Llei en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

[INICIATIVES LEGISLATIVES. PARLAMENT DE CATALUNYA]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302