Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies

NOTA DE PREMSA: El Col·legi de l'Advocacia de Barcelona i els Col·legi d’Advocats de Girona i Tarragona aconsegueixen que l’Ajuntament de Roses suprimeixi les empaitades d’ànecs i els correbous

01/03/2016
NOTA DE PREMSA: El Col·legi de l'Advocacia de Barcelona i els Col·legi d’Advocats de Girona i Tarragona aconsegueixen que l’Ajuntament de Roses suprimeixi les empaitades d’ànecs i els correbous Les Comissions de Protecció dels Drets dels Animals del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona i dels Col·legis d’Advocats de Girona i Tarragona celebren que l’Ajuntament de Roses hagi aprovat una moció que suprimeix l’ús d’animals vius en els espectacles festius del municipi de Roses. Gràcies a l’aprovació d’aquesta moció no se celebraran ni empaitades d’ànecs ni correbous.

La moció l’ha presentada el Grup municipal Gent del Poble (GDP) a instància de la Comissió de Protecció dels Drets dels Animals (CPDA) del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB), que fa dos anys va iniciar accions legals contra l’empaitada d’ànecs del municipi, per considerar que incomplia la Llei de Protecció dels Animals.

Les accions d’aquesta Comissió han rebut el suport de les Comissions de Protecció dels Drets dels Animals dels Col·legis de Tarragona i Girona, que han estat constituïdes en el darrer any. Aquestes tres Comissions també aplaudeixen els suports a la moció dels diferents partits polítics que han votat a favor.

Antecedents

Representants de les Comissions de Protecció dels Drets dels Animals del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona i dels Col·legis d’Advocats de Girona i Tarragona es van reunir amb portaveus de diferents grups municipals del consistori rosinc per exposar-los els arguments ètics i legals que justifiquen la supressió de l’ús d’animals en espectacles. Per aquest motiu, aquestes  Comissions agraeixen que el regidor de Festes, Francesc Giner, del grup municipal Gent Del Poble (GDP), presentés una moció per suprimir l’empaitada d’ànecs i els correbous de la festa major del municipi.

Comissions de Protecció dels Drets dels Animals (DPDA)

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona va ser pioner en la creació de la Comissió de Protecció dels Drets dels Animals, l’any 2002. Aquesta Comissió va néixer amb l’objectiu de conscienciar la societat contra el maltractament animal, formar als advocats interessats en la causa i actuar davant qualsevol situació denunciable.

Cada cop són més els Col·legis d’Advocats que en tenen. A Catalunya, a més de Barcelona disposen de Comissió de Protecció dels Drets dels Animals els Col·legis d’Advocats de Girona, Tarragona i Terrassa. A la resta de l’Estat, n’hi ha als Col·legis d’Advocats de Madrid, Màlaga i les Illes Balears.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat