Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies

NOTA DE PREMSA: La Comissió de Protecció dels Drets dels Animals de l’ICAB i 140 associacions animalistes de tot Catalunya denuncien que l’Ajuntament de Barcelona vol continuar matant aus urbanes

24/02/2016
NOTA DE PREMSA: La Comissió de Protecció dels Drets dels Animals de l’ICAB i 140 associacions animalistes de tot Catalunya denuncien que l’Ajuntament de Barcelona vol continuar matant aus urbanes La Comissió de Protecció dels Drets dels Animals del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (CPDA) i 140 associacions animalistes de tot Catalunya requereixen a l’Ajuntament de Barcelona que el control de població d’aus urbanes es faci d’acord amb el compliment de la normativa en matèria de protecció dels drets dels animals i per això denuncien que el Govern municipal pretengui perllongar una licitació de 407.000 euros amb una empresa privada que realitzarà les matances de les aus urbanes.

La Comissió de Protecció dels Drets dels Animals de l’ICAB considera que s’haurien de substituir les matances d’aus urbanes pel mètode de control de població per esterilització. “Aquest mètode funciona exitosament fa més de 15 anys a gran part d’Europa, a diversos municipis catalans i ara a les ciutats d’Alacant, València i Lugo”, explica la diputada responsable de la Comissió de Protecció dels Drets dels Animals del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Esther Palmés. I afegeix: “El mètode es basa en la ingesta de nicarbazina, medicament que està aprovat pel Registre Sanitari de la Unió Europea i el Registre Sanitari d’Espanya per inhibir la formació d’ous en les aus i del que s’han realitzat diverses proves científiques que evidencien la reducció de forma efectiva del número d’animals, a més amb un cost econòmic molt inferior al que suposa matar a les aus”.

Des de la CPDA i les 140 associacions que protegeixen els drets dels animals defensen l’efectivitat d’aquest mètode que contrasta amb resultats de les matances d’aus, que provoquen un augment considerable del número d’exemplars, tal com determina un informe públic, realitzat l’any 2009 per la pròpia Agència de Salut Pública de Barcelona amb el Museu d’Història Natural de la ciutat, en el qual es constata que després de 20 anys de matances la població de coloms ha augmentat un 95%. Per això, consideren inacceptable que el Govern Municipal digui que “no està clar que la ingesta de nicarbazina funcioni”, quan també el Registre Sanitari de la Unió Europea i el Registre Sanitari d’Espanya certifiquen la seva eficàcia i que l’Ajuntament argumenti que s’ha de fer una prova de la qual no aclareixen cap paràmetre científic.

LA CPDA recorda que l’Ordenança Municipal de Barcelona i la Llei de Protecció d’Animals de Catalunya promulguen la protecció de les aus urbanes i que l’Administració té l’obligació de rescatar-les si estan ferides i estableix que les Associacions Proteccionistes gestionin el control de població d’aus a la ciutat amb mètodes respectuosos per als animals i el Medi Ambient.

La CPDA també critica la política que aplica l’actual Govern Municipal en matèria de protecció d’animals. Així, denuncia que el consistori va considerar que no hi havia cap responsabilitat per la mort per extenuació del cavall a les Rambles el passat estiu i critica la justificació de la mort de dues cries de nilgau al Zoo de Barcelona sota el pretext que “no tenien lloc per a ells i que era menys patiment per la mare veure morir les seves cries que esterilitzar-la”.

Contactes

  • Departaments i Comissions de l'ICAB  
  Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
  Mallorca, 283
  08037 Barcelona , Barcelona - España

  T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat