Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar

Informació i Documentació

 • App ICAB i App Textos Legals

  Cal descarregar-se les App's per a Android o Apple.


 • Axesor

  Des de l'ICAB oferim als col·egiats/des un accés exclusiu als productes i serveis d'Axesor, empresa pionera en el subministrament d'Informació Empresarial i Serveis de Tramitació de Documents a través d'Internet.


 • Bases de dades de Doctrina - Base de coneixement jurídic IUSTEL

  Base de coneixement jurídic que inclou articles doctrinals i revistes electròniques (10 títols) a text complet de totes les branques del Dret.


 • Bases de dades de Legislació i Jurisprudència

  Accés a les BBDD jurídiques de Tirant on-line i VLex. En aquestes BBDD es pot trobar:

  • Normativa: es pot trobar la normativa estatal, autonòmica, local i de la Unió Europea. Les principals normes bàsiques d’ús més freqüent es poden trobar consolidades i comentades
  • Jurisprudència: més d’un milió de sentències del Tribunal Constitucional, dels Tribunals Superiors de Justícia i de les Audiències Provincials. Moltes d’elles comentades, amb resum, veus i thesauro.
  • Formularis: més de 5.000 formularis sobre les diferents matèries del Dret que faciliten la tasca diària de l’advocat.

  També es pot tenir accés a Doctrina, bibliografia, terminologia, esquemes, etc.


 • Biblioteca digital

  Permet la lectura de llibres, revistes i articles doctrinals des de casa, despatx o oficina. Aquest projecte  falcilita als col·legiats/des la consulta del fons digital de la Biblioteca des de qualsevol lloc i en qualsevol moment els 365 dies de l'any. També s'hi pot consultar:

  - Legislació, jurisprudència i doctrina

  - Dossiers temàtics

  - Continguts digitals

  - i la col·lecció històrica


 • Calendari de guàrdies dels Jutjats i Tribunals i calendari de dies hàbils/inhàbils

  Informar als col·legiats  dels Jutjats i Tribunals de guàrdia en els partits judicials de l’àmbit territorial de l’ICAB, i facilitar les dades dels mateixos actualitzades (adreça i telèfons de contacte).


 • Català a la justícia

  Campanyes per fomentar l'ús del català a la justícia.


 • Catàleg Biblioteca

  El catàleg de la Biblioteca de l’ICAB és l’eina documental clau per a la cerca i localització de tots els fons bibliogràfics que integren la Biblioteca (el fons modern des de 1978, i l'anterior s'està incorporant paulatinament). L'apartat de Biblioteca Digital facilita la consulta dels recursos electrònics d’accés remot (ebooks, revistes electròniques, article doctrinals...) des de qualsevol lloc i en qualsevol moment els 365 dies de l'any.


 • Centre de Documentació

  Tramesa de les consultes d’informació jurídica: legislació, jurisprudència, formularis o models i articles doctrinals. Prèvia petició.


 • Consells en ciberseguretat

  10 mesures de protecció per a dispositius electrònics.


 • Consulta on line d’expedients de Deontologia, Honoraris i Torn d’Ofici

  Possibilitat de consultar, des de l’àrea personal de la pàgina web col·legial, l’estat de tramitació dels expedients de Deontologia, Honoraris i Torn d’Ofici, en què la persona col·legiada és part.


 • Consultes sobre honoraris professionals
  Resposta oral a les consultes realitzades pels lletrats via fax, mail, telefònica o presencial sobre qüestions relatives als honoraris professionals i en especial, a l’aplicació dels Criteris orientadors en la matèria.
 • Difusió Selectiva de la Informació (DSI)

  Alerta de les novetats bibliogràfiques incorporades al catàleg, així com de la legislació i la jurisprudència més rellevant, que permet a l’usuari estar al dia de tota la documentació rebuda a la Biblioteca relativa al seu àmbit d’especialització.


 • Directori d'entitats del sector jurídic

  Directori d'entitats del sector jurídic


 • Dossiers temàtics

  Recopilació d’informació d’una temàtica d’actualitat, que inclou articles de revistes, monografies, revistes especialitzades, legislació, jurisprudència, formularis, bases de dades especialitzades, recull de premsa i adreces web sobre el tema. Tota aquesta documentació és localitzable a la Biblioteca.


 • Dret per a no juristes

  Cicle de conferències de la Biblioteca del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) que té com a objectiu acostar el Dret a la ciutadania, emprant diferents temàtiques i conceptes jurídics de forma planera i entenedora.


 • Edicions digitals

  Les edicions digitals de la Biblioteca del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) són publicacions realitzades en suport digital de les conferències, ponències i cursos més rellevants que s’imparteixen a l’ICAB-Formació.


 • Fons Antic

  Possibilita la consulta de les obres anteriors al segle XX. Hi ha dues grans col·leccions que inclouen impresos i manuscrits: una des dels inicis del s. XI fins a 1821 i l’altra que abasta tot el segle XIX. També facilita la seva digitalització, prèvia petició. Quan les consultes són puntuals i concretes, la comanda es pot fer per mail, per tal de donar accés més ampli a investigadors que per qüestions geogràfiques no poden accedir a la Biblioteca


 • Formació In-Company

  Amb la formació in company o a mida es pretén oferir a institucions i despatxos professionals la formació que ens demanin segons les necessitats del client.

  S'ofertaran tant els cursos que s'imparteixin a l'ICAB, com la creació o adaptació dels cursos nous segons el que ens demanin.

  Ens adaptem al lloc, horari, contingut i durada requerida.


 • Fulls d’encàrrec professional

  Model.


 • Guies bàsiques de l'Advocat/da

  Us posem al vostre abast un seguit de guies bàsiques per tal que conegueu les vostres obligacions fiscals, tributàries, laborals, protecció de dades, blanqueig de capitals, etc., per exercir la professió.


 • Informa.es

  Gràcies a l'acord assolit amb Informa, líder en Informació Comercial d'empreses, podrà consultar tota la informació actualitzada que necessita per conèixer millor els seus clients, proveïdors i competència a través dels Informes Mercantils amb Incidències Judicials creats especialment per als socis de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona


 • Informació i referència

  El personal bibliotecari facilita l’accés a la informació, assessora sobre els recursos de què disposa la Biblioteca i de com obtenir la documentació que es necessita.


 • Informació sobre Justícia Gratuïta

  Informació als advocats i públic en general sobre l'estat de tramitació dels expedients de Justícia Gratuïta.


 • Obtenció de certificacions Cadastrals

  L’obtenció de certificats cadastrals de béns immobles sol·licitats per advocat/des  en nom dels seus clients  i de ciutadans.


 • Obtenció de documents

  Mitjançant aquest servei es posa a l'abast del col·legiat/da la localització i obtenció de fons documentals que no es troben a la Biblioteca de l’ICAB.


 • Orientació jurídica en matèria d'estrangeria i nacionalitat

  El servei té com objecte orientar jurídicament als/a les advocats/des de l’ICAB sobre les consultes que formulen relacionades amb el Dret d’Estrangeria, nacionalitat i tramitació d’expedients, així com proporcionar informació actualitzada dels criteris aplicats per l’Administració competent en la tramitació i resolució de les sol·licituds d’autorització de residència i de treball.

  A més, s’integra en el servei la canalització de les queixes formulades pels/per les advocats/des relatives a l’actuació de les Administracions Públiques implicades en la tramitació dels expedients referents a les anteriors sol·licituds.


 • Preguntes Més Freqüents (FAQ's)

  Apartat de Preguntes Més Freqüents (FAQ). A través de cerques simples, els col·legiats poden trobar respostes per a diferents qüestions relacionades amb Estrangeria, Honoraris, Torn d’Ofici i Assistència al Detingut, Biblioteca i Deontologia.


 • Protocol de mediació en conflictes en comissaries

  L’ICAB i el Departament d'Interior han signat un protocol per tal de canalitzar per la via de la mediació aquelles discrepàncies o conflictes que puguin produir-se entre advocats en exercici de la professió i agents dels Mossos d’Esquadra.


 • Préstec

  Facilita la consulta dels llibres fora de la Biblioteca. Si us interessa, també us els podem portar (consulteu les condicions)


 • Préstec Interbibliotecari

  Facilita la consulta i préstec dels llibres que no es troben a la Biblioteca de l’ICAB.


 • Préstec a les delegacions

  Servei de la Biblioteca que consisteix en enviar els llibres de la Biblioteca a la vostra delegació.


 • Recepció de comunicacions electròniques (FLAIX)

  Enviaments per correu electrònic d'informació de l'ICAB.


 • Recull de Premsa

  Diàriament, els col·legiats/des del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) reben per correu electrònic un resum de les notícies més destacades del dia, d’aquelles en què l’ICAB és protagonista o es menciona, i també un clipping sobre les notícies més importants a nivell d’advocats, col·legis professionals, lleis, tribunals, política i d’àmbit general i d’economia. Per a més informació, envieu un correu electrònic a premsa@icab.cat


 • Regulació de preus públics de residus

  Possibilitat de sol·licitar la informació i l'emissió de certificats per a l'obtenció de la reducció del 10% en el preu públic relatiu a la Prestació dels Serveis Especials de Neteja i Recollida de Residus Municipals.


 • Sala multimèdia

  Espai per consultar els recursos electrònics de la Biblioteca. Disposa de 18 ordinadors amb accés a les principals bases de dades jurídiques del mercat i altres fons digitals


 • Servei d'Orientació Jurídica (SOJ)

  Servei d'Orientació Jurídica prèvia a la tramitació d’expedient de Justícia Gratuïta, segons estableix la Llei 1/96 i segons els diferents convenis que s’han assolit per l'ICAB amb diferents institucions.


 • Servei de correu electrònic ICAB

  Condicions d'us i manuals de configuració dels serveis de correu electrònic ICAB


 • Servei de sumaris electrònics de revistes

  Servei d'alertes per a col·legiats que, una vegada registrats amb el correu de l’ICAB i vinculats a la nostra Institució, poden, entre d'altres opcions, rebre avisos amb els sumaris de les revistes escollides a mesura que es publiquin nous números.


 • Servei d’Atenció a l'Immigrant, Emigrant i Refugiat (SAIER)

  El Servei d’Atenció a l'Immigrant, Emigrant i Refugiat (SAIER) és un servei municipal que pretén una atenció integral de l’estranger, dins del qual, el Col·legi té atribuïda competència  per assessorar jurídicament als estrangers, interposar recursos administratius i contenciosos-administratius contra les resolucions denegatòries i desestimatòries de les Administracions competents en matèria d’estrangeria, sol·licitar la cancel·lació d’antecedents penals i policials, i tramitar sol·licituds de nacionalitat.

  El servei es presta per advocats/des consultors/es i advocats/des tramitadors/res.

  Els consultors/res atenen les visites prèviament programades en les instal·lacions del SAIER, i deriven a l’usuari als tramitadors/es quan cal iniciar un procediment, ja sigui administratiu o judicial.


 • Sol·licitud de concurs voluntari

  Formulari de Demanda de concurs voluntari que ha estat realitzat i publicitat amb acord dels Jutges Mercantils de Barcelona, per facilitar la presentació d’aquest procediments judicials als col·legiats.


 • Subscripcions RJC

  La RJC és una publicació editada pel Col·legi d’Advocats de Barcelona i l’Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya, fundada el 1895 per les dues corporacions, i que va ser guardonada amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya l’any 2003.

  La RJC és una eina pràctica de gran utilitat pels advocats i en general pels juristes, doncs és la publicació més complerta sobre les normes i sentències d’aplicació a Catalunya. A més, és una publicació indexada en els principals catàlegs de qualitat nacionals i internacionals: DICE, RESH, ISOC, LATINDEX, CARHUS, entre d’altres.
   


 • Traduccions jurídiques i jurades

  El Col·legi disposa d’un Servei de Traduccions obert a totes les persones col·legiades. Aquest Servei ofereix traduccions jurídiques i jurades als/ i des dels següents idiomes: anglès, francès, alemany, italià, castellà, i català .


 • Visites guiades al Palauet Casades per a no col·legiats/des

  Gràcies al conveni establert entre el Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) i Cases Singulars, es pot visitar el Palauet Casades en grups reduïts de màxim 25 persones en hores convingudes de dilluns a dissabtes.