Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar

Món jurídic

 • 330. Agost-Setembre 2020

  Descarregar 4.4Mbs»

   EDITORIAL: Tornem-hi.
   

  NOVETATS LEGISLATIVES: Secció de normativa diversa publicada de l’1 de juliol al 16 de setembre.
   

  AMPLIACIÓ DE LA LEGISLACIÓ: Propietat horitzontal: les reunions de juntes de les comunitats de propietaris i els decrets llei 10/2020 i 26/2020.
   

  RESSENYES JURISPRUDENCIALS: Penal, laboral i contenciós-administratiu.
   

  MÓN FISCAL: La DAC6 i l’obligació de comunicar els mecanismes transfronterers per parts dels advocats.
   

  ARTICLES: Propietat intel·lectual i llibertat d’expressió una llarga polèmica europea. Efectes del canvi climàtic: el govern anticipa les mesures que s’adoptaran en situació de sequera. En temps de la cóvid-19. Com afrontar la nova normalitat?
   

  JUNTA INFORMA: Aprovada per àmplia majoria la gestió anual de la junta, la memòria d’activitats, els estats financers, la liquidació pressupostària 2019 i els pressupostos de l’ICAB per al 2020.
   

  IN MEMORIAM: José Juan Pintó, degà Emèrit de l’ICAB; Julio F. Mesanza Estrada, diputat de la Junta de Govern de l’ICAB; Lluís Puig Ferriol, jurista.
   

  EL COL·LEGI ES MOU: Quins reptes ha d’afrontar l’advocacia catalana arran de la còvid-19. lll Congrés Nacional de Consum. L’ICAB present al BizBarcelona20. La Comissió de normativa proposa reformar la LECrim per acabar amb les “ocupacions” de l’habitatge habitual. Tercer número de la revista jurídica de Catalunya. 
   

  ENTREVISTA A: Giuseppe Di Palo, ombudsman de los fondos y programas de las Naciones Unidas “Mediando la mediación: el modelo de exclusión voluntaria fácil”. 
   

  CARA A CARA: S’ha de regular l’ús del cànnabis? Amb Francisco Blázquez, president de la Comissió de Drogues de l’ICAB i Lucia Cristea, presidenta de la Secció de Dret Sanitari.
   

  GRUP DE L’ADVOCACIA JOVE: Empreses responsables.
   

  ENTREVISTA A: Judit Mascó, presidenta de la Fundació Ared: “Ajudarem a posar fi a aquesta pandèmia si assegurem la protecció de les persones més vulnerables”.
   

  ARTICLES: Per què costa tan accedir al Tribunal Suprem? Els contractes de concessió i la còvid-19: entre el risc i l’equitat.
   

  ENTRE NOSALTRES: El artículo 100.2 del reglamento penitenciario y el cambio jurisprudencial a raíz del auto del tribunal supremo de 22 de julio de 2020. Retos que la abogacía de México afronta a raíz del nuevo escenario global. 
   

  BIBLIOTECA 

  FUNCIONS PÚBLIQUES ICAB

 • 329. Juny-Juliol 2020

  Descarregar 84 3.5Mbs»

  EDITORIAL: La resolució de conflictes després de la COVID-19 
   

  NOVETATS LEGISLATIVES: Vigència del decret d’Estat d’Alarma 
   

  AMPLIACIÓ DE LA LEGISLACIÓ: Reial decret-llei 16/2020, de 28 d’abril, de mesures processals i organitzatives per fer front a la COVID-19 en l’àmbit de l’administració de justícia (BOE del 29 d’abril de 2020) 
   

   RESSENYES JURISPRUDENCIALS: La infracció de les normes sobre el confinament no suposa la comissió d’un delicte de desobediència. el tribunal suprem descarta la devolució de les plusvàlues municipals abonades per liquidació ferma. Dies a quo que cal tenir en compte per al còmput del termini de l’exercici de l’acció d’acomiadament per burofax. Variacions horàries i de jornada en compliment d’obligacions normatives per prevenció de riscos.  
   

   MÓN FISCAL: Entra en vigor en catalunya una fuerte alza fiscal en el impuesto sobre sucesiones y donaciones 
   

   ARTICLES: La clàusula rebus sic stantibus: construcció jurisdiccional i requisits d’aplicabilitat en el marc de la crisi per la COVID-19. Ajo y agua: la habilitación del mes de agosto. un procediment jurídic per evitar el col·lapse, sigui breu, lletrat. 
   

  JUNTA INFORMA: Ajornades al dia 17 de setembre les assemblees generals ordinària i extraordinària. la degana, nova presidenta del consell de l’advocacia catalana. l’ICAB compareix al parlament per tractar la situació dels MENA.      

   EL COL·LEGI ES MOU: L’ICAB reivindica el torn d’ofici amb motiu del dia de la justícia gratuïta. el V congrés de l'advocacia de barcelona registra la major participació de totes les edicions. fast track, resolució arbitral ràpida de conflictes. Tertúlies jurídiques en format podcast, nova iniciativa del col·legi. especialitza’t amb els màsters ICAB. Obertes les inscripcions al postgrau en pràctica jurídic. 

  PROPERS ESDEVENIMENTS: Save the date per al “ III digital law world congress (2020): “digital rights: a new evolution of human rights” 

  VOLUNTARIS ICAB
   

  ENTREVISTA A: Jerome Roth, presidente de la UIA: “reunir la abogacía del mundo es la misión principal de la UIA”  
   

  RESPONSABILITAT SOCIAL CORPORATIVA: FUNDACIÓ ARED, 26 anys creient en les segones oportunitats 


  ENTREVISTA A: Juli de Miquel, president del TAB, “El TAB ha creat el Fast-Track, una via ràpida de resolució arbitral de conflictes per afrontar les conseqüències de la COVID-19”  
   

   
  CARA A CARA:  Hi ha planeta B? Amb Jéssica Ramírez secretària de la secció de dret ambiental de l’icab i lluís esquerra president de la secció de dret mercantil de l’ICAB.
   

  ENTREVISTA A: Ignacio Boisan, notari: “El notariado tiene una firme voluntad de apostar por la adaptación de la tecnología a nuestros estándares de seguridad jurídica preventiva”  
   

  GRUP DE L’ADVOCACIA JOVE: responsabilidad civil en la era digital 
   

  ENTREVISTA a Miquel Martí, ceo de barcelona tech city : “És bàsic col·laborar amb l’advocacia per vetllar i preservar drets fonamentals” 

  ARTICLES: Cambio en la programación sucesoria tras la reforma del impuesto de sucesiones y donaciones en Cataluña . Anàlisi de la sentència dictada pel tribunal suprem, sala penal, núm. 35/2020, de 6 de febrer: la importància de la denúncia interna, fins i tot anònima, per a la prevenció i detecció de delictes en el si de la persona jurídica
   

  ENTRE NOSALTRES: Novetats del projecte de llei orgànica de protecció integral a la infància i l’adolescència davant la violència. ¿Vulneración de derechos y libertades fundamentales reconocidos en europa por la crisis de la COVID-19?  
   

  UN COP D’ULL
   

  BIBLIOTECA 
   

  LLIBRES D’ADVOCATS 

 • 328. Abril-Maig 2020

  Descarregar 84 6.7Mbs»

  EDITORIAL: L’ICAB fa front a la COVID-19 amb mesures en defensa de la professió 
   

  NOVETATS LEGISLATIVES: Publicacions anteriors al Decret d’Alarma per COVID-19 i publicacions durant el període de vigència del decret d’alarma per COVID-19 (Fins al 14/4)
   

  AMPLIACIÓ DE LA LEGISLACIÓ: Coronavirus (I): Decret de declaració de l’Estat d’Alarma. Coronavirus (II): Decrets-Llei
   

  RESSENYES JURISPRUDENCIALS: El Tribunal Suprem reconeix la denúncia anònima; Dret a prestacions públiques per intervenció quirúrgica en una clínica privada, reconeixements mèdics dins la jornada laboral, serveis comarcals i supramunicipals.
   

  MÓN FISCAL
   

  ARTICLES: Certificació de l’acta de Junta general i el delicte de falsedat en document mercantil; La necessària representació processal de l’herència jacent a efectes registrals, China para abogados en tiempos de coronavirus, l’essència de la privació de la pàtria potestat.
   

  EL COL·LEGI ES MOU: L'ICAB afronta la COVID-19 ajornant quotes, oferint formació online gratuïta i defensant els interessos de l’advocacia; Desconvocades sine die les assemblees generals ordinària i extraordinària; Nous criteris orientadors en matèria d’honoraris; Presentada la memòria 2019 del pla d’igualtat; L'ICAB rebutja la regulació sobre la segona oportunitat en el text refós de la llei concursal;  La biblioteca va organitzar un Sant Jordi virtual; Homenatge als advocats i advocades sèniors; Vols escriure a la revista 'Món Jurídic'?    
   

  PROPERS ESDEVENIMENTS: V Congrés de l'Advocacia online 


  VOLUNTARIS ICAB, al costat de l’advocacia per fer front a la COVID-19


  ENTREVISTA A: Sílvia Gimenez-Salinas, presidenta de la FBE: “Si Europa no accelera el seu ritme d’Unió d’Estats en tots els àmbits, el retrocés de l’esperit europeu serà una realitat en molt poc temps”. 


  ENTREVISTA A: Doctor Antoni Trilla, cap de medicina preventiva i epidemiologia de l’hospital clínic de Barcelona: “La immunitat de grup davant la COVID-19 s’aconsegueix superant la malaltia o rebent una vacuna segura i efectiva”.


  RESPONSABILITAT SOCIAL CORPORATIVA: Fundació  ACIDH,  suport a les persones amb intel·ligència límit.


  ENTREVISTA A: Carme Guil Román, magistrada de la secció penal de l’Audiència provincial de Barcelona: “Quan l’infractor s’enfronta a la víctima percep les conseqüències de la seva acció i es resocialitza de forma més decidida que amb una pena”
   
  CARA A CARA: Accés i pagament de l’habitatge i problemàtica de l’índex IRPH, amb Isidor Garcia, coordinador de la Comissió de Normativa i Verónica Dávalos, vocal de la Comissió de Normativa de l’ICAB 


  GRUP DE L’ADVOCACIA JOVE: La transmissió de la covid-19 i l’eventual responsabilitat penal


  FUNCIONS PÚBLIQUES ICAB


  ARTICLES: COVID-19: drets (i deures) dels ciutadans en l’àmbit del dret sanitari, la legitimitat de l’eutanàsia: debats  sobre el dret a morir.  dret comparat, 


  ENTRE NOSALTRES:  III Congrés nacional en defensa dels drets de les víctimes d’accidents de trànsit d’ANAVA-RC, crònica de la jornada sobre el monogràfic de la RJC ‘el règim de la propietat horitzontal a catalunya’, l’ICAB analitza a través d’una jornada les conseqüències legals i econòmiques  del Brexit


  BIBLIOTECA 


  ANIMUS JOCANDI

 • 327. Febrer-Març 2020

  Descarregar 84 3.6Mbs»

  EDITORIAL: El nostre Sant Raimon de Penyafort

   

  NOVETATS LEGISLATIVES

   

  AMPLIACIÓ DE LA LEGISLACIÓ: Un altre decret llei sobre habitatge: aspectes referits a l’exercici d’accions civils.

   

  RESSENYES JURISPRUDENCIALS: El Tribunal Suprem interpreta la sentència de TJUE; Desplaçaments inclosos en el còmput de la jornada laboral; Complement de pensió per paternitat; Acció de responsabilitat patrimonial

   

  ARTICLES: Mesures urgents per a l’accés a l’habitatge; La mercantilización de los servicios jurídicos.

   

  GRUP DE L’ADVOCACIA JOVE: Ús de marques alienes com a paraules clau en publicitat per mitjà d’adwords

   

  SANT RAIMON DE PENYAFORT: L’advocacia de Barcelona pren el màxim protagonisme

   

  EL COL·LEGI ES MOU: Nou protocol de la suspensió d’actes judicials; El Centre ADR gestiona prop de 1.000 expedients en el primer any de vida; L’ICAB, una institució de referència i a l’avantguarda de les innovacions tecnològiques; David Gabarró, nou director d’ALTER MUTUA; Les dones discriminades per raó de gènere a l’àmbit laboral.

   

  PROPERS ESDEVENIMENTS: III Congrés de Consum de l’Advocacia, III Congrés del Torn d’Ofici, VII Congrés Aranzadi Concursal de Catalunya 2020, Fira de l’ocupació ICAB; II Congrés de Compliance i Fira Europea de la tecnologia aplicada al Compliance.

   

  VOLUNTARIS: Què podem fer per a tu?

   

  RESPONSABILITAT SOCIAL CORPORATIVA: Fundación Ana bella, educació digital per a la prevenció de la violència de gènere.

   

  ENTREVISTA a Viviane Reding, exvicepresidenta de Justícia i Drets Humans de la Comissió Europea

   

  CARA A CARA: Carlos Viader Titular del Juzgado de lo Penal 1 de Melilla

   

  ENTREVISTA a Nandu Jubany, cuiner i empresari

   

  ARTICLES: Llei de crèdits immobiliaris; Sobre la reforma de la Ley de marcas; Diga’m què diu Google de tu i et diré qui ets: un breu repàs al Dret a l’Òblit.

   

  ENTRE NOSALTRES: La revolució de la intel·ligència artificial en el sector jurídic; Conflictes societaris: lliçons del cas bon preu; Crònica de les i jornades europees de mediació – JEM2020

   

  D’UN COP D’ULL

   

  BIBLIOTECA

   

  ANIMUS JOCANDI

 • 326. Desembre-Gener 2020

  Descarregar 84 3.1Mbs»

  EDITORIAL: Un any més, celebrem la festivitat de Sant Raimon de Penyafort.
   

  NOVETATS LEGISLATIVES
   

  AMPLIACIÓ DE LA LEGISLACIÓ: Modificacions en la regulació legal del Consell de l’Audiovisual de Catalunya i de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals: retorn a la cultura parlamentària dels 2/3.
   

  RESSENYES JURISPRUDENCIALS: Delicte de furt; El delicte de stalking; Dret a premis vigent la jubilació parcial; Contingut de la còpia bàsica facilitada als representants legals dels treballadors; Fixació de distàncies mínimes i actuació administrativa limitadora.
   

  MÓN FISCAL: Nous impostos i reformes; L’impost sobre successions i els residents en tercers estats; Modificacions previstes en l’IRPF i els pactes successoris.
   

  ARTICLES: Com ha de prestar-se el consentiment en matèria de cookies?; La funció social de l’advocacia; Xarxes socials i ús de la facultat sancionadora.
   

  EL COL·LEGI ES MOU: Reivindiquem l’assistència lletrada a les víctimes de violència de gènere des del moment previ a la interposició de la denúncia; Posem en valor a l’advocia d’ofici; L’ICAB premiat per ASCOM per la seva promoció del compliance; Registre horari i drets digitals dels treballadors, temes principals del II Congrés de Dret Laboral; L’ICAB pioner en l’organització de la I Jornada de Dret Turístic i Sostenibilitat Urbana; Anàlisi a l’ICAB de ‘l’art de provar’; Conveni ICAB-ELTA per fomentar la transformació digital i el Legal Tech; Nous òrgans de direcció a les Seccions de Dret Civil i de Dret Sanitari de l’ICAB.
   

  PROPERS ESDEVENIMENTS: Sant Raimon de Penyafort 2020; Màster en Dret i Esport; Monogràfic RJC ‘El règim de la propietat horitzontal: doctrina i jurisprudència’; Primeres Jornades Europees de la Mediació; Inscripció oberta per a l’edició del març de l’EPJ.
   

  GRUP DE L’ADVOCACIA JOVE: Poden les empreses limitar la llibertat ideològica dels seus treballadors?
   

  ENTREVISTA a Sylvia Enseñat, presidenta d’ASCOM: “El hecho de contar con un buen programa de Compliance puede evitar sanciones a la empresa”.
   

  VOLUNTARIS: Recepció a l’ICAB amb motiu del 100è aniversari d’Àlvar Agustí.
   

  CARA A CARA: Maternitat subrogada, amb la participació de Montserrat Pintó, vicepresidenta de la Secció de la Infància i de l’Adolescència, i Ricardo de la Rosa, president de la Comissió per a la Igualtat de Drets dels Nous Models de Família.
   

  RESPONSABILITAT SOCIAL CORPORATIVA: Aura Fundació.
   

  ENTREVISTA a Míram de Rosa, magistrada del Jutjat 10 de Barcelona: “Les noves tecnologies han vingut per quedar-se i hem d’aprofitar-les com a eina de treball”.
   

  ENTRE NOSALTRES: VI Seminari ‘Art i Dret’: dues qüestions més relacionades del que pensem; Crònica de la conferència sobre la sentència d’unificació de doctrina en matèria penitenciària celebrada el 10 d’octubre de 2019; Els riscos extraordinaris de les inundacions i els tumults. El consorci de compensació d’assegurances.
   

  FUNCIONS PÚBLIQUES ICAB: Dades sobre Deontologia, Honoraris, Estrangeria i Torn d’Ofici.
   

  ARTICLES: La indemnització per presó preventiva; Adaptació de jornada “a la carta” o carta per adaptar la jornada?; Les sentències del Tribunal Suprem, de 20 de novembre de 2019, sobre Aigües de Barcelona, SA.
   

  D’UN COP D’ULL
   

  BIBLIOTECA
   

  GENT CORRENT amb Ana Correa Álvarez, funcionària de Jutjats: “Deberíamos valorar mucho más todo lo que tenemos, celebrarlo y fluir con más satisfacción interior”.
   

  ANIMUS JOCANDI