Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Titulars

L’ICAB adoptarà totes les mesures que siguin conforme a dret contra Bankia arran de la demanda que aquesta entitat li ha presentat davant els tribunals

25/07/2019
El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona posarà en evidència que Bankia s'ha lucrat presentant execucions hipotecàries contra els consumidors
L’ICAB adoptarà totes les mesures que siguin conforme a dret contra Bankia arran de la demanda que aquesta entitat li ha presentat davant els tribunals

EL Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) adoptarà totes les mesures que siguin conformes a dret contra Bankia a la vista de la demanda que aquesta entitat li ha presentat davant els tribunals.


Bankia ha presentat una demanda davant els jutjats mercantils de Barcelona contra l'ICAB, en què reclama 876.987 euros en concepte de danys i perjudicis que considera que li ha ocasionat aquesta Corporació. Per a Bankia els perjudicis deriven d'haver elaborat informes de taxació de costes en procediments judicials presentats per la ciutadania contra Bankia, com a conseqüència de l'oferta de subscripció d'accions d'aquesta entitat bancària de l'any 2011.


L'ICAB, com qualsevol altre col·legi de l'advocacia ha d'emetre informes quan un jutge ha d'adoptar una decisió final en matèria de costes, perquè així ho exigeix la Llei d'enjudiciament civil. Ni els Col·legis informen arbitràriament, ni allò que resolen vincula als tribunals.


Per a l'ICAB, Bankia està qüestionant la legalitat del sistema de taxació de costes perquè els jutges no li han donat la raó.


Crida l'atenció la demanda de Bankia contra l'ICAB, ja que aquesta entitat bancària ha estat presentant milers de demandes d'execució hipotecària en els darrers anys, percebent costes molt per sobre del que ara pretén que puguin cobrar els advocats i advocades que han guanyat les demandes dirigides contra Bankia com a conseqüència de l'oferta de subscripció d'accions de l'any 2011.


Cal recordar que els Col·legis de l'advocacia no tenim ni hem tingut barems d’honoraris mínims o de cap tipus, sinó criteris orientadors als efectes de taxació de costes. Quan Bankia ha estat condemnada en costes, els tribunals, en moltes ocasions, han adoptat una decisió que no ha tingut en compte els informes de l'ICAB.


Quan Bankia perd pretén que els informes de l'ICAB no tinguin cap valor o no existeixin, però quan guanya algun judici i se li qüestionen els seus honoraris, la mateixa Bankia ha exigit que es taxin d'acord amb els criteris orientadors de l'ICAB.


El que Bankia vol, simplement, és que no hi hagi intervenció col·legial en les taxacions de costes.


És totalment reprovable des del punt de vista social i institucional que Bankia estigui contribuint a col·lapsar els jutjats que coneixen de les reclamacions dels consumidors contra ella, com a conseqüència de les clàusules abusives dels contractes bancaris.
 

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat