Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Reial Decret Llei 4/2019, de 22 de febrer, del Règim Especial de les Illes Balears (BOE del 23/02/2019)

23/04/2019
Entrada en vigor: 24/02/2019

Regula el règim especial de les Illes Balears, preveu la Disposició addicional 6a de la Llei Orgànica 1/2007, de 28 de febrer, de reforma de l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears en reconeixement del fet específic i diferencial de la seva insularitat, mitjançant l'establiment de mesures d'ordre econòmic i fiscal, al sector de la planificació energètica de la Comunitat Autònoma.

Determina les bonificacions del transport aeri i marítim de persones per als ciutadans espanyols, dels altres estats membres de la UE o d'altres estats signants de l'Acord sobre l'Espai Econòmic Europeu o de Suïssa, els seus familiars nacionals de tercers països beneficiaris del dret de residència o del dret de residència permanent i els ciutadans nacionals de tercers països residents de llarga durada, que acrediten la condició de resident a les Illes Balears.

S'estableix que el Govern en l'àmbit de les seves competències podrà establir obligacions de servei públic, amb subjecció en tot cas al Dret de la Unió Europea, per tal de garantir les comunicacions aèries interinsulars i entre la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i el resta del territori nacional,

Com a mesura correctora dels efectes de la insularitat en la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, s'establirà una consignació anual en els pressupostos generals de l'Estat, referida a l'any natural, per finançar un sistema de compensacions que permeti abaratir el cost efectiu del transport marítim i aeri de mercaderies interinsular i entre les Illes Balears i la Península.

El Govern ha d'establir mesures per finançar el transport marítim entre illes dels residus generats a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, atenent a raons d'economia d'escala o de gestió ambientalment correcta dels residus.

També s'estableixen mesures complementàries en matèria portuària i aeroportuària, Transport terrestre i Sector nàutic

Es determina que s'inclourà com a dotació en els pressupostos generals de l'Estat de cada exercici una assignació del factor d'insularitat de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, que s'executarà d'acord amb la naturalesa i regles exposades en els articles següents, establint la metodologia per la Dotació inicial i evolució dinàmica posterior del Factor d'insularitat, el seu destí, distribució, rendició de comptes i transparència.

[NORMATIVA APROVADA. CORTS GENERALS]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302