Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposició de llei de creació del Cos Específic de Tècnics Ambientòlegs i Ambientòlogues del Cos de Titulats Superiors, grup A, de l’Administració de la Generalitat de Catalunya

29/07/2019
Aquesta proposició es troba en tràmit al Parlament de Catalunya. És una iniciativa legislativa popular.

Preveu l’entrada en vigor l’endemà de la seva publicació en el DOGC.

La Llicenciatura de Ciències Ambientals (actualment grau en Ciències Ambientals) no permet accedir al Cos de Titulats Superiors, corresponent al Grup A, perquè per ingressar-hi és requisit imprescindible la possessió del títol de doctor, de llicenciat, d’enginyer superior o d’arquitecte superior. Per això nombroses graduades i graduats treballen, en règim d’interinatge, als Departaments de l’Administració de la Generalitat de Medi Ambient i Habitatge, Interior, Política Territorial i Obres Públiques i Presidència sense poder accedir en qualitat d’interins o funcionaris a cap escala o cos específic de l’Administració de la Generalitat perquè no existeix un per els llicenciats/graduats en ciències ambientals.

La realitat és que l’única possibilitat de formalitzar temporalment la seva situació laboral com a treballadors de la Generalitat de Catalunya ha estat mitjançant l’interinatge del cos superior d’Administració General, sacrificant l’especificitat de les funcions inherents a la seva titulació i formació acadèmica.

Per aquesta raó, es legisla la creació d’una escala especial en l’àmbit del Cos de Titulats Superiors de la Generalitat que doni resposta a l’especificitat de la formació i de l’activitat professional d’aquests titulats i graduats universitaris (Tècnics Ambientòlegs i Ambientòlogues) en l’àmbit de l’Administració pública, tot determinant les seves funcions.

A més, es preveu regularitzar les places actualment ocupades per ambientòlegs/gues amb interinatges superiors als 10 anys.

 

https://www.parlament.cat/document/bopc/2116267.pdfinserta_noticia=50

 

[INICIATIVES LEGISLATIVES PARLAMENT DE CATALUNYA]

 

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302