Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposició de llei de modificació de la Llei 12/2009, d'educació, amb relació a l'ús dels aparells electrònics de comunicació a les escoles i els instituts

29/07/2019
Aquesta proposició es troba en tràmit al Parlament de Catalunya. És una iniciativa legislativa popular

Es proposa modificar l’article 22.2.f i el 37.5de la Llei 12/2009, del 10 de juliol, d’educació, per tal d’establir entre els deures del alumnes el de no utilitzar un telèfon mòbil o qualsevol altre equipament de comunicació electrònica a l’interior dels recintes on s’imparteix educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria i també a l’exterior del recinte escolar mentre s’hi desenvolupi qualsevol activitat relacionada amb l’ensenyament, amb l’excepció de les circumstàncies –en particular els usos educatius–, i dels llocs on les normes d’organització i funcionament del centre ho autoritzin expressament. A l’ensenyament post obligatori, les normes d’organització i funcionament del centre poden regular aquest deure en tot o part del recinte escolar, així com a l’exterior durant les activitats educatives. Aquest deure no s’aplica per als dispositius electrònics que un estudiant amb discapacitat (permanent o transitòria per algun problema de salut) estigui autoritzat a utilitzar sempre que s’hagi acordat entre el pare, mare o tutor legal de l’alumne, el director/a de la institució educativa i els equips d’assessorament i orientació psicopedagògics (EAP).

També s’incorpora com a falta greument perjudicial per a la convivència en el centre educatiu

L’incompliment de les normes establertes en virtut de l’article 22.2.f d’aquesta llei en relació a l’ús del telèfon mòbil o qualsevol altre equipament de comunicació electrònica per part d’un estudiant, pot conduir a la confiscació de l’aparell per part del personal de direcció, del personal docent o d’altres professionals d’atenció educativa. Les normes d’organització i funcionament de cada centre n’han de fixar els termes de la possible confiscació i restitució.

 

https://www.parlament.cat/document/bopc/6668255.pdfinserta_noticia=5

 

[INICIATIVES LEGISLATIVES PARLAMENT DE CATALUNYA]

 

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302