Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Departament Internacional ICAB

INSCRIPCIONS OBERTES! VI Seminari d'Art i Dret (2019)

27/09/2019
El divendres 15 de novembre 2019 tindrà lloc el VI Seminari d'Art i Dret a la seu del nostre Col·legi, organitzat amb la col·laboració del 'Barreau' de París
INSCRIPCIONS OBERTES! VI Seminari d'Art i Dret (2019)

En aquesta ocasió s’han organitzat cinc taules de treball que tractaran els següents temes:

1. L’obra d’art com a objecte de tràfic jurídic

En aquesta primera taula es parlarà de l’obra d’art com a objecte de drets d’autor i la gestió col·lectiva de drets.

2. Exportació, importació i restitució d’obres d’art

Aquestes qüestions s’abordaran des de diferents perspectives: la Llei de Patrimoni Històric (LPH), el Dret comparat i la Jurisprudència sobre la LPHE. Per últim es parlarà sobre la restitució.

3. La circulació de l’obra d’art

Es plantejaran diferents qüestions legals que els i les galeristes es troben en el dia a dia en les seves transaccions a nivell nacional i internacional, els contractes de compravenda, préstec i comodat, depòsit i consignació, donacions i successions, transport i assegurances, la seva fiscalitat i la usucapió. Una mirada pràctica amb aportació de solucions legals.

4. Resolució de controvèrsies

En aquesta taula s’exposaran els problemes que ens podem trobar en relació a les obres d’art, com podria ser la falta de document que acrediti la titularitat de l’obra des del punt de vista d’una contingència fiscal i la seva repercussió en la futura venda.

5. Dret Penal

Per últim, entrarem en l’àmbit penal tractant la falsificació i l’estafa, els delictes contra el patrimoni i el contraban

Per finalitzar hi haurà una haurà una taula col·loqui en la que hi intervindran diferents ponents que donaran una visió més àmplia del tema.

Per a més informació i inscripcions on-line, feu clic aquí.

Documents

Contactes