Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposició de llei de gratuïtat dels llibres de text i el material curricular

22/07/2019
Aquesta proposició de llei es troba en tràmit al Parlament de Catalunya.

Es preveu l'entrada en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC llevat de les mesures que suposin un augment de crèdits o una disminució d'ingressos en relació amb el pressupost vigent, que no entrarà en vigor, en la part que suposi una afectació pressupostària, fins a l'exercici pressupostari següent a l'entrada en vigor d'aquesta normativa.

Aquesta Llei defineix un model de finançament públic del llibre de text i material curricular que es desenvoluparà mitjançant la creació d'un banc de llibres a cada centre escolar i la posada en marxa d'un sistema de préstec, de manera que la gestió i supervisió del sistema en cada centre anirà a càrrec d'una comissió depenent del Consell Escolar i en global d'una Comissió de Seguiment dependent de l'Administració.

Es pretén garantir així la gratuïtat dels llibres de text i el material curricular en l'ensenyament bàsic i s’opta, per materialitzar aquest dret a la gratuïtat, per un sistema de préstec davant del d'ajudes econòmiques directes.

La llei defineix el que són “llibres de text i material curricular”, respecta la seva elecció pels centres en concordança amb la D. Addicional 4ª de la Llei Orgànica d'Educació, fixa un període mínim de vigència indispensable per a la viabilitat del sistema i s’ocupa del seu règim de propietat i ús.

En les normes que determinen la «Voluntarietat, seguiment i gestió del sistema de préstec», a part de configurar l'adhesió al sistema com gratuïta, estableix mecanismes de seguiment inspirats en el principi de transparència i atribueix la gestió del sistema als centres docents reforçant així la seva autonomia .

Pel que fa al capítol «Del finançament del sistema de préstec», preveu els mecanismes de finançament per garantir la seva aplicació efectiva i evitar que sigui merament retòrica o programàtica.

Per últim preveu el calendari i els criteris d'implantació del sistema que regula.

[INICIATIVES LEGISLATIVES PARLAMENT DE CATALUNYA]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302