Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Titulars › Formació / Biblioteca › Comissió d'Advocats de Responsabilitat Civil i Assegurances

L’ICAB ofereix una vintena de càpsules formatives en obert

19/03/2020
El Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) ofereix en obert càpsules formatives sobre diferents continguts jurídics d'actualitat. La iniciativa respon a la voluntat de continuar oferint formació i serveis malgrat la situació de confinament provocada pel COVID-19.
L’ICAB ofereix una vintena de càpsules formatives en obert

Des de la pàgina web de l'ICAB s'ofereix l'accés als vídeos en els àmbits del dret civil, dret concursal, dret de consum, dret de família, dret fiscal, dret laboral, dret mercantil, responsabilitat civil i assegurances i segona oportunitat, que s'aniran ampliant en els propers dies.

>> Accedeix a les càpsules vídeo formatives al web i a Vimeo.

Aquesta iniciativa se suma a l'oferta de conferències en videostreaming que estan disponibles de forma totalment gratuïta per a les persones col·legiades de l'ICAB des del 17 de març i fins el 15 de maig de 2020.

Forma't amb l'ICAB!

El llistat de càpsules que estan disponibles actualment és el següent:

 1. Càpsula de Dret Civil: "Abast de la clàusula rebus sic stantibus davant d'incompliments generats pel COVID-19" , per Javier Orduña, exmagistrat del Tribunal Suprem i Catedràtic de Dret Civil, presentada per Cristina Vallejo, diputada de la Junta de Govern de l'ICAB.
 2. Càpsula de Dret Civil: "Mesures en relació amb els arrendaments que conté el RDL 11/2020", per Adriana Flores, vicedegana de l'Il·lustre Colegi de Procuradors de Barcelona; Enrique Vendrell, vicepresident del Col·legi d'Administradors de Finques de Barcelona i Lleida; María Pastor, degana de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Mataró i Jesús Sánchez, secretari de la Junta de Govern de l'ICAB; presenta Cristina Vallejo, diputada de la Junta de Govern de l'ICAB. (NOVA!)
 3. Càpsula de Dret Civil: "És el Registre de la Propietat una activitat essencial?" , per Rafael Arnaiz, registrador de la Propietat núm. 7 de Barcelona, professor de la UAB; presentada per Cristina Vallejo, diputada de la Junta de Govern de l'ICAB. (NOVA!)
 4. Càpsula de Dret Civil: "Eines i propostes de solució respecte als contractes de lloguer de local de negoci, alterats pel COVID-19" , per Marta Legarreta, secretària de la Secció de Dret Civil.
 5. Càpsula de Dret Civil: "La impugnació de documents dels processos civils" , per Xavier Abel, magistrat del Jutjat de 1a. instància nº 14 de Barcelona, especialitzat en Família i Doctor en Dret; presentat per Clara Llensa, directora de Comunicació de l'ICAB.
 6. Càpsula de Dret Concursal: "Consells per a l'Administrador Concursal en l'actual situació d'emergència pel COVID-19" , per Pau Ballbé, president de la Secció de Dret Concursal de l'ICAB. (NOVA!)
 7. Càpsula de Dret Concursal: "Efectes del Reial Decret 463/2020 i del Reial Decret-llei 8/2020 en la regulació de la Llei Concursal, en especial, sobre la declaració de concursos de creditors", per Juan Manuel de Castro. (NOVA!)
 8. Càpsula de Dret de Consum: "Una visió pràctica del control de transparència aplicat a les hipoteques", per Carlos Ballugera, president del Consejo de Consumidores y Usuarios, registrador de la Propietat; presentada per Mª Eugènia Gay, degana de l'ICAB. (NOVA!)
 9. Càpsula de Dret de Consum: "Dret de desistiment. Terminis i descripció", per Xavier Pineda, vocal de la Secció de Dret del Consum de l'ICAB. (NOVA!)
 10. Càpsula de Dret de Consum: "Recomanacions generals al voltant dels viatges combinats. Normativa aplicable", per Esther Lorente, vocal de la Secció de Dret de Consum de l'ICAB
 11. Càpsula de Dret de Consum: "Comentaris a la Sentència del TS de 4 de març de 2020 sobre la targeta revolving" , per Jesús Sánchez, secretari de la Junta de Govern de l'ICAB
 12. Càpsula de Dret de Família: "Recomanacions en les situacions de guarda compartida, similars i guarda individual", per Cristina Diaz-Malnero, presidenta de la Secció de Dret de Família de l'ICAB
 13. Càpsula de Dret Fiscal: "Informació fiscal: impostos ajornables, com ajornar-los i codicions", per Albert Folguera, president de la Secció de Dret Fiscal i Financer de l'ICAB.
 14. Càpsula de Dret Laboral: "Mesures del RD 11/2020 en relació amb el subsidi i l’atur", per Jonathan Gallego, vocal de la Secció de Dret Laboral de l'ICAB, director professional del Gabinet Jurídic de CCOO de Catalunya. (NOVA!)
 15. Càpsula de Dret Laboral: "Subsidi de desocupació excepcional per fi de treball temporal", a càrrec d'Alejandro de Llano,vocal de la Secció de Dret Laboral de l'ICAB i gerent del Gabinet Jurídic d'UGT de Catalunya. (NOVA!)
 16. Càpsula de Dret Laboral: "Abast, mesures, entrada en vigor dels RD 9/2020, de 27 de març i RD 10/2020, de 29 de març: Acomiadament i permís retribuït", per Joaquim Pelegrín, col·legiat de l'ICAB; presentada per Cristina Vallejo, diputada de la Junta de Govern de l'ICAB (NOVA!)
 17. Càpsula de Dret Laboral: "Preguntes i respostes pràctiques sobre com aplicar els ERTO als despatxos professionals", per Max Arias, vicepresident de la Secció de Dret Laboral de l'ICAB; presentada per Cristina Vallejo, diputada de la Junta de Govern de l'ICAB. (NOVA!)
 18. Càpsula de Dret Laboral: "Mesures laborals del RD-Llei 8/2020, de mesures urgents extraordinàries per fer front a l'impacte econòmic i social del COVID-19”, per Emma Gumbert, diputada de la Junta de Govern de l'ICAB.
 19. Càpsula de Dret Laboral: "Normes d'aplicació dels ERTO als despatxos professionals", per Bernat Antràs, col·legiat núm 16.943
 20. Càpsula de Dret Mercantil: "Novetats del RDL 8/2020 en matèria d'òrgans socials i comptes anuals", per Lluís Esquerra Resa, president de la Secció de Dret Mercantil de l'ICAB
 21. Càpsula de Responsabilitat Civil i Assegurances: "Cobertures dels contractes d'assegurances en casos de pandèmia, defunció per coronavirus o altres danys personals i materials conseqüència de la pandèmia", per Luis R. Pitarque, secretari de la Comissió d'Advocats de Responsabilitat Civil i Assegurances de l'ICAB
 22. Càpsula de Segona Oportunitat: "Com afecta el RD 463/2020 pel que es declara l'estat d'alarma en els procediments de la Llei de Segona Oportunitat", per M. Elisa Escolà Besora, col·legiada ICAB

>> Accedeix a les càpsules vídeo formatives.