Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Novetats Jurídiques / Jurisprudència › Torn d'Ofici i Assistència al Detingut

Publicada la modificació de la Llei 1/96, d’assistència jurídica gratuïta

22/06/2017
El BOE d’avui, 22 de juny, publica la modificació de la Llei 1/96, d’assistència jurídica gratuïta. El text publicat incideix en el caràcter públic del servei de Justícia Gratuïta i Torn d’Ofici i, per tant, en l’obligatorietat de prestar el mateix per part dels Col·legis d’Advocats.
Publicada la modificació de la Llei 1/96, d’assistència jurídica gratuïta

En aquest sentit, el funcionament del servei del Torn d’Ofici no es veu alterat per la modificació legal, en quant l’obligatorietat de prestació del servei ja existia, i  els Col·legis mantenen la potestat per a la seva organització i gestió.

Pel que fa a l’ICAB, el fet que disposem d’un número més que suficient d’advocats inscrits al Torn d’Ofici garanteix el seu funcionament diari. La modificació legislativa publicada avui no comporta cap tipus de canvi sobre la prestació del servei.

Els efectes fiscals de la  modificació publicada avui, com la no subjecció a l’IVA de les indemnitzacions rebudes pels professionals com a conseqüència de la prestació d’aquest servei públic i obligatori pels col·legis, tindrà  efectes retroactius a l’1 de gener del 2017, en tant que la norma publicada estableix aquesta data com a data d’efectes.

Contactes