Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar

Punts d’orientació jurídica municipal - Servei Informació en Deute d’Habitatge (SIDH)-Suport a les entitats locals

El Punt d’Orientació Jurídica Municipal és un servei prestat amb la participació de la Diputació de Barcelona i del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

Per donar una millor resposta a les actuals situacions derivades de la crisi econòmica que afecten de manera important les economies locals en general, la Diputació de Barcelona, amb la participació del Col·legi d’Advocats de Barcelona i el Departament de Justícia de la Generalitat, impulsa un seguit de mesures orientades a donar suport als ens locals en tots els àmbits d'actuació que es deriven de l'impacte de la crisi econòmica.

Aquest servei neix com a mesura de suport als municipis, apropant la informació jurídica a les persones i donant una primera orientació jurídica, gratuïta i personalitzada, en torn a les qüestions plantejades i a la tramitació de l’expedient per al reconeixement del dret a  la justícia gratuïta.

Com funciona aquest servei?

Els professionals dels Serveis Socials Bàsics dels municipis derivaran als usuaris que ho necessitin al Punt d’Orientació Jurídica de referència per tal que puguin rebre una primera orientació sobre el seu problema per part d’un advocat o advocada adscrit al servei.

El Servei d’Informació en deute de l’Habitatge-SIDH és un  servei prestat amb la participació de la Diputació de Barcelona i  Ofideute - Agència  de l’Habitatge de Catalunya  de la Generalitat de Catalunya.

Mitjançant aquest servei, els ciutadans i ciutadanes que tinguin problemes per fer front al deute hipotecari que gravi el seu habitatge habitual poden adreçar-se tant  als serveis locals d’habitatge del seu municipi o Consell Comarcal com als serveis socials municipals.

Els professionals locals derivaran als usuaris al SIDH de referència per tal que puguin rebre, d’un advocat o advocada adscrit al Servei, orientació sobre el seu problema i es pugui formular una proposta de solució, segons els recursos econòmics de la unitat familiar, proposta  que serà tramesa a Ofideute  per  intermediar i negociar amb l’entitat financera, amb la finalitat d’evitar el risc d’exclusió residencial.

No són serveis d’accés directe per als ciutadans i ciutadanes, que s’han d’adreçar als serveis socials del seu municipi, en el primer cas, o a aquests i a les oficines locals d’habitatge del seu municipi o Consell Comarcal, en el cas del SIDH.

Documents

Enllaços

    • àmbit jurídic 
    Cites SOJ

    Servei prestat amb la participació de la Diputació de Barcelona i del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya. Orientació jurídica inicial prestada a ciutadans/nes usuaris/es de serveis socials.